Planet of the Apes krijgt van Maze Runner regisseur wederom een reboot

We kijken er vandaag de dag nauwelijks meer van op als aangekondigd wordt dat een van onze favoriete franchises een reboot krijgt. Al helemaal niet als er al een tijdje over gesproken werd, zoals bijvoorbeeld in het geval van een nieuwe Planet of the Apes trilogie.

Volgens The Hollywood Reporter gaan de nieuwe films er nu echter ook officieel komen. Zo zou Wes Ball getekend hebben om de regie van drie Planet of the Apes films op zich te nemen.

Disney komt met nieuwe Planet of the Apes trilogie

Wes Ball is als regisseur met name bekend vanwege zijn The Maze Runner trilogie, waarvan in 2018 het laatste deel verscheen. Ook was hij in beeld voor de FOX animatiefilm Mouse Guard, dat gecanceld werd nadat Disney het bedrijf overnam.

Wanneer de nieuwe Planet of the Apes films gaan verschijnen is nog niet bekend. Ook zijn er nog geen details over de verdere cast en crew.

Originele reeks

De eerste Planet of the Apes film verscheen in 1968 en was al snel een groot succes. Niet alleen de critici waren erover te spreken, de film deed het ook goed aan de bioscoopkassa. Vervolgens kwamen er maar liefst 4 vervolgfilms.

In 2001 kwam er een remake, onder leiding van Tim Burton. Deze bleek echter minder goed ontvangen te worden, gezien zowel de critici als het grote publiek er niet enthousiast op reageerden. De in 2011 gestarte nieuwe Planet of the Apes reeks deed het daarentegen een stuk beter. Twee van de drie delen daarvan werden overigens geregisseerd door Matt Reeves, die straks ook de nieuwe Batman film gaat maken.

Naast Planet of the Apes gaat Disney nog een hoop andere films een reboot geven, waaronder Home Alone. Tevens komt er een live-action versie van Mulan.

Meer nieuwtjes over films en reviews zijn te vinden in ons dagelijks bijgewerkte Films & Series overzicht.

THR

Reageer op artikel:
Planet of the Apes krijgt van Maze Runner regisseur wederom een reboot
Sluiten