Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 25 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Planet Zoo moet de opvolger worden van Zoo Tycoon

De pc is altijd een uitstekend platform geweest om bouwgames op te spelen. Titels als SimCity, Transport Tycoon, Theme Park en Theme Hospital wisten in de jaren negentig het genre groot te maken en sindsdien krijgen we om de zoveel tijd een nieuwe interessante titel. Frontier Developments is één van de belangrijkste studios op dit gebied. Nadat ze eerder hits scoorden met Planet Coaster en Jurassic World Evolution komt het bedrijf nu met Planet Zoo. En dat lijkt de opvolger te gaan worden van Zoo Tycoon.

Bouw je eigen dierentuin in Planet Zoo

Zoals de naam al doet vermoeden draait het in Planet Zoo om het maken van je eigen dierentuin. Daarbij zijn er veel verschillende dieren die je in je dierentuin kunt houden. Denk aan een leeuw, een olifant, een giraffe en ga zo maar door. Elk dier in je dierentuin wordt neergezet als een individu met zijn eigen wensen en benodigdheden. Het is belangrijk dat je de dieren genoeg ruimte geeft en ze voorziet van een omgeving waar zij zich thuis in voelen.

Naast het houden van de dieren komt er nog meer bij kijken. Uiteindelijk moet er geld verdiend worden en is het dus zaak dat er bezoekers naar je park komen. Je moet er dus ook voor zorgen dat je bezoekers de dieren daadwerkelijk kunnen zien. Tijdens het houden van je dierentuin kun je onderzoeken doen voor nieuwe attracties of het halen van een nieuw dier naar je dierentuin. Of je doet mee aan programma’s waarbij je beschermde diersoorten fokt en vervolgens weer vrij laat in de natuur, waar ze horen.

Planet Zoo

De maker zegt dat er veel elementen van het succesvolle Planet Coaster zijn meegenomen, waardoor je naar hartelust je eigen droompark kunt bouwen. Planet Zoo moet dit najaar uitkomen en verschijnt dan exclusief voor de pc.

Planet Zoo

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Meer WANT?

Bij WANT schrijven we over heel veel meer onderwerpen dan toffe deals en elektrische fietsen. Zou houden we dagelijks het laatste nieuws bij omtrent smartphones, gadgets, films, series, Netflix en nog heel veel meer!

Benieuwd naar het grootste nieuws van de afgelopen week? Check dan zeker even onze eigen podcast WantKast! De meest recente aflevering vind je hieronder!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Planet Zoo moet de opvolger worden van Zoo Tycoon
Sluiten