Daniel Koster
Daniel Koster 6 mei 2016

Prachtige planten die gemakkelijk zijn te onderhouden

Het hebben van planten in je huis is wel zo nice. Ze voegen wat sfeer toe, laten zien dat je levende dingen kunt verzorgen, zuiveren de lucht enzovoorts. Talloze voordelen dus! Echter is er ook een nadeel. Je moet ze daadwerkelijk verzorgen. Er is niets zo erg als verwelkte en dode planten in je huis. Je hele goede initiatief pakt zo totaal verkeerd uit. Vandaar dat we je een aantal planten geven die je huis ten goede komen én relatief gemakkelijk zijn te verzorgen. Doe er je voordeel mee!

Vrouwentongen zijn gemakkelijk te verzorgen planten én een lust voor het oog

Vrouwentongen zijn één van de meest gemakkelijke planten om te verzorgen. Ze staan liever te droog dan te nat waardoor je ze dus niet regelmatig hoeft te verzorgen. Daarnaast werken ze ook luchtzuiverend, waardoor je huis frisser aanvoelt. Dat ze een prachtige, aparte vorm kennen maakt het helemaal af! Ze hebben minimaal een beetje zonlicht nodig. Je kunt ze hier op de kop tikken. Prijzen beginnen al van een euro of zes!

De crassula ovata heeft ook weinig water nodig

De crassula ovata wordt ook wel de jade plant genoemd. In de zomer heeft-ie één keer per week water nodig, echter heeft-ie in de winter slechts één keer per zes weken water nodig. Dat valt wel mee! Een beetje zon is trouwens wel aan te raden want dat heeft de plant nodig. Vanaf een euro of 25 kun jij er al eentje op de kop tikken.

Het vioolbladplant kent een unieke vorm

Wij vinden het vioolbladplant (of ficus lyrata), die is vernoemd naar zijn unieke vorm, een plaatje. Voor een fiscus heeft-ie nog wel redelijke eisen qua verzorging, maar dat is te overzien. De plant heeft niet veel water nodig namelijk. Wel moet de grond continu vochtig blijven en moet de plant zonlicht krijgen. Je kunt ‘m dus niet een tijdlang onbeheerd achter laten. Vanaf twintig euro heb je een kleine in je bezit.

Een cactus heeft uiteraard weinig water nodig én ziet er goed uit

Een mooie cactus in je huis is nice en ook gemakeklijk. Een cactus gaat namelijk lang zonder water door het leven. Wat ook fijn is, is dat je ze in allerlei soorten en maten kunt aanschaffen. Zo is er voor ieder wat wils!

Aloë Vera is niet enkel een genot om naar te kijken, maar het sap kent ook een helende werking

Aangezien de Aloë Vera een droge origine kent hoef je de plant weinig water te geven. Daarnaast is de plant, die balderen kent die wijd lopen en uitmonden in scherpe punten, een lust voor het oog. Wat een leuk extraatje is, is dat het sap uit de bladeren een helende werking kent. Vanaf vijf euro kun je allerlei soorten Aloë Vera aanschaffen.

De Areca palm mag niet ontbreken

Een palmboom in je huis vinden we fraai. Om die reden mocht de Areca palm naar onze mening niet ontbreken. De palm kent sterke luchtzuiverende eigenschappen. Wat wel minder is, is dat-ie constant nat moet blijven. Zo heeft de plant in de zomer twee keer per week water nodig, in de winter één keer per week. Daar staat wel een gave, grote palmboom tegenover!

Reageer op artikel:
Prachtige planten die gemakkelijk zijn te onderhouden
Sluiten