Planten in huis maken je aantrekkelijker; handige gadgets voor een groene woonkamer

Feit! Planten in je huis maken jou een stuk aantrekkelijker. Dit heeft met een aantal dingen te maken. Ten eerste zorgen planten in je huis ervoor dat je je lekkerder voelt. Het zorgt voor leven en kleur, maar geeft je ook extra zuurstof als je de voorgaande avond iets te diep in je glas hebt gekeken. Daar word je weer frisser van. En het mooiste van alles, de plant laat je lekker met rust als je even tijd voor jezelf wilt. Maar ze hebben wel verzorging nodig! We zijn dan ook bij het tweede punt aangekomen. Vrouwen kunnen het waarderen als mannen planten goed verzorgen. Geloof je ons niet? Check onderstaande video waarin een aantal guys vertellen wat hun relatie met planten is.

Overtuigd? Om je te helpen met de verzorging van jouw stoere doch zeldzame planten hebben wij een aantal handige gadgets voor je op een rij gezet. Hiermee houd je je planten blij en in leven. Maar nog belangrijker, jij wordt er aantrekkelijker van. Nog geen toffe planten in huis? Check dan hier Vitamine Plant For Men: een conceptlijn met zeldzame planten die elke woonkamer (en jou) onweerstaanbaar maken.

De slimme bloempot Planty houdt je planten in leven

Heb je een échte mannenplant zoals de Coffea arabica bemachtigd? Zet ‘m in de slimme bloempot Planty en je weet zeker dat de plant een succes wordt. Planty monitort namelijk de temperatuur, luchtvochtigheid en checkt of je plant genoeg water heeft om te groeien. Is je Coffea arabica niet zo blij dan krijg je dit via de speciale app te horen. En met het ingebouwde reservoir kun je de groene kompaan op afstand water geven. Handig voor als je onverwachts een aantal dagen niet thuis slaapt. Planty kost ongeveer negentig euro en is dan ook vooral voor mooie mannenplanten bedoeld.

Veel op reis of gewoonweg vergeetachtig: Tableau watert je planten voor je

Tableau is vooral een goede oplossing voor de reizende en vergeetachtige man. Wij zien hier de Vietnamese luchtverfrissende plant Ficus ‘Anouk’ in terug. Tableau beschikt over een systeem waarmee planten vanuit een natuurlijk proces water krijgen. Planten krijgen buiten namelijk te maken met een nat-droog cyclus. Hierbij worden planten natgeregend en absorberen zij water. Vervolgens wordt het droog en krijgen ze de gelegenheid om op te drogen en te luchten. Dit wordt nagebootst door Tableau. Het bestaat uit een glazen waterkan en keramische potten. Deze waterkan delegeert een bepaalde hoeveelheid water via kleine gaatjes in de onderkant van de keramische potten naar de wortelen van de planten toe. Dit doet-ie totdat de planten genoeg water hebben opgenomen. Vervolgens krijgen de planten een paar dagen de tijd om te ademen, waarop het proces zich weer herhaalt. Aangezien het proces zoveel mogelijk de natuurlijke omgeving moet evenaren, wordt er geen elektriciteit voor het systeem gebruikt. Tableau is geen goedkope oplossing. Je koopt ‘m voor 195 euro.

De slimme Aquajar is een zelfvoorzienend aquarium en een plantenbak in één

De Aquajar is de perfecte plantenbak voor de man die ook vissen in huis wil. Het is namelijk een plantenbak en vissenkom in één. Zie je een Sarracenia al samen met een paar mooie tropische vissen? De manier waarop de Aquajar zich vooral onderscheidt van de rest is de manier waarop-ie functioneert. Het slimme aquarium is namelijk zelfvoorzienend. Dat werkt als volgt. De plant hangt met zijn wortels in het water. De uitwerpselen van de vissen fungeren als voer voor de plant. Op zijn beurt houdt de plant met zijn wortels het water weer schoon waardoor jij nooit meer de kom hoeft schoon te maken. Het enigste dat je nog moet doen is je vis(sen) voeren. En uiteraard je plant met respect behandelen. Aquajar kost ongeveer dertig euro.

Growth is een schitterende origamipot die met je planten mee groeit

Zoals je wellicht weet begint een plantje klein. Maar met de juiste verzorging moet de plant al snel worden verpot. De Myrtillocactus kan bijvoorbeeld uitgroeien tot een cactus van vijf meter. En dit gaat sneller dan je denkt. Om te voorkomen dat je met bloempotten van verschillende formaten komt te zitten is de Growth-pot van de designstudio Ayaskan een briljante oplossing. De bloempot is van kunststof en voorzien van een inventief origamipatroon. De pot transformeert automatisch mee met de groei van je plant. Het enige wat je zo nu en dan moet doen is potgrond bijvullen. Én uiteraard je plant met de juiste aandacht verzorgen.

De Biopod is een kas voor al je wensen

Een middel om een optimale groene omgeving tot stand te laten komen is een broeikas. Niet iedereen heeft echter de ruimte en geldelijke middelen voor een (gigantische) broeikas in huis. De Biopod is dan ook hét antwoord. De slimme kas functioneert als pluriform habitat welke de ideale omstandigheden voor jouw plant kan nabootsen. Dit doet-ie door middel van een app voor je smartphone of tablet. Geef in deze app aan dat je een bepaalde plant wilt verbouwen en de informatie wordt door middel van een Wifi-verbinding naar de Biopod gestuurd. En doordat de Pad allerlei sensoren kent waarmee zaken als luchtvochtigheid en temperatuur worden gemeten kan-ie hierdoor meteen ingrijpen als er iets niet klopt. Handig! De biopod kost driehonderd euro.

Wij hopen uiteraard dat je iets aan deze hulpmiddelen hebt, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zonder high-tech snufjes je planten de verzorging te geven die ze verdienen. Mooie planten in huis zorgen er in ieder geval voor dat je je lekkerder en aantrekkelijker voelt. En bekijk hier Vitamine Plant For Men, een conceptlijn met te gekke planten die elke woonkamer onweerstaanbaar maken.

Reageer op artikel:
Planten in huis maken je aantrekkelijker; handige gadgets voor een groene woonkamer
Sluiten