Plantronics Rig 800 LX Headset Review – Een gamechanger

In de gamingmarkt zijn er een groot aantal headsets te vinden in vele variaties en prijsklassen. Er is een tijd geweest waarbij het niet gek was als een fabrikant een draadloze gamingheadset voor bijna 300 euro op de markt bracht. Het lijkt er echter op dat de instapprijs voor een premium gamingheadset verandert. Zo hadden we laatst al de uitstekende draadloze Turtle Beach headset en nu de Rig 800 LX Headset van Plantronics.

Plantronics is al lange tijd een speler in de headsetmarkt en is een paar jaar geleden begonnen met het uitbrengen van gamingheadsets. De vorige serie aan headsets was zeker niet verkeerd, maar nu de Rig 800 LX op de markt is, is het een ander verhaal. Dit is namelijk alles wat een headset moet zijn.

Rig 800 LX Headset

Plantronics Rig 800 LX – Premium Headset

De Plantronics Rig 800 LX is de premium gamingheadset van Plantronics voor de Xbox One en pc. Er is ook een Rig 800 HS voor de PlayStation 4. Deze kan bijna hetzelfde als de LX-variant, met als groot verschil dat de LX met Dolby Atmos-ondersteuning komt. Een techniek die op de PlayStation 4 nog niet aanwezig is. Dolby Atmos is kort door de bocht de nieuwste audiotechniek. In plaats van gebruik te maken van de bekende vijf of zeven kanalen, is het een techniek die van 360-graden sound gebruik maakt. Met andere woorden: het geluid komt écht overal vandaan.

Ik was van te voren een beetje sceptisch over dit verhaal. Het klinkt namelijk als een verkooptrucje. Maar zodra ik mijn Rig 800 LX Headset op de Xbox One had aangesloten, een redeemcode (die bij de headset zit) had ingevuld, in de console-instellingen zelf Dolby Atmos ondersteuning had aangezet en een game opstartte was ik verkocht. Dit is next-gen audio beleving. Games die deze techniek ondersteunen komen zoveel meer tot leven. In een titel als Forza Motorsport 7 hoor je nu heel precies over welke kant van het circuit je over de curbstones rijdt, aan welke zijde een auto je probeert te passeren en is het intens om een helikopter over de race heen te horen vliegen. Het is een absoluut geval van horen is geloven. En dit is niet alleen bij games. Ook bij sommige Netflix-series en films kun je genieten van het verbeterde geluid. De film Okja is daar een goed voorbeeld van.

Uitstekende kwaliteit

Het geluid is dus uitstekend, maar ook de kwaliteit van de headset is goed. Wat mij betreft heeft de Rig 800 LX Headset één nadeel en dat is dat ‘ie geleverd wordt met een dongle. Deze moet je in een UBS-port van je Xbox One of pc stoppen en dan kun je de headset pas connecten. Iets wat ik niet chill vind en de Turtle Beach-headset had dat niet. Maar dat is dan ook het enige. Buiten dat zit de headset heerlijk op je hoofd en zijn de oorschelpen gemaakt van een fijn materiaal. Ook kun je handmatig het verschil tussen game- en chataudio aanpassen, is de kwaliteit van de microfoon goed en zou de headset volledig opgeladen zo’n 24 uur lang mee kunnen. Het is alles wat je wilt en meer.

De Rig 800 LX is wat mij betreft de beste headset om op dit moment voor je Xbox One of pc in huis te halen. Het is een headset die zijn prijs meer dan waard is en het maakt het gamen op je Xbox One een stuk fijner.

Reageer op artikel:
Plantronics Rig 800 LX Headset Review – Een gamechanger
Sluiten