Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Gadgets 3 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Met de slimme rOcean in huis hoef je nooit meer flessen drinken te kopen

Je had er eigenlijk in 2000 al mee moeten stoppen, maar als je dat destijds of in de tussentijd nog niet hebt gedaan, dan is nu echt het wel het moment: het gebruiken van plastic waterflessen, aka pet-flessen. Deze flessen zorgen enorme bergen plastic afval, en zijn tevens ook niet meer nodig in onze moderne maatschappij. Dit vindt ook rOcean, het bedrijf achter ‘s werelds eerste gepersonaliseerde en alles-in-een slimme water-ecosysteem. De wattes? Lees snel verder, dan leggen we je deze ingenieuze gadget uit.

rOcean: slimste waterfilter op de markt

Een flesje water meenemen wanneer je onderweg bent is handig. Veel mensen gaan dan ook niet op stap zonder een half litertje water. Daar is op zich weinig mis mee, alleen is de pet-fles die om het water heen zit simpelweg wel fout. Ieder jaar wordt er meer dan acht miljoen ton aan plastic in onze zeeën gedumpt, een bizarre hoeveelheid. Hier kan verandering in komen, en die begint bij het maken van betere keuzes in ons consumptiepatroon. Te beginnen bij het gebruik van plastic flessen.

Het bedrijf rOcean heeft twee nieuwe producten gelanceerd via Indiegogo, de rOcean One en rOcean ZerO. De product is voornamelijk bedoeld om te gebruiken in landen waar je kraanwater niet direct uit de kraan kunt drinken. In Nederland is kraanwater gewoon drinkbaar, maar ook hier kopen mensen flessen met water. Voor die groep is deze gadget ook zeker een uitkomst die niet alleen milieuvriendelijk is, maar ook helemaal high tech.

rOcean

Wat is het?

Beide producten van rOcean zijn waterzuiveringssystemen die rechtstreeks zijn aangesloten op je kraan, en dus gewoon op je aanrecht kunnen staan. Uit het speciale kraantje komt gefilterd water, waar naar wens koolzuur en/of een smaakje aan toe is gevoegd. Je moet een eigen fles (nee, niet je eigen pet-fles) onder het apparaat zetten waarna hij deze vult met schoon water.

rOcean

Het apparaatje is echter geen simpele kraan. Het is een heus smart device dat je kunt verbinden met Google Assistant of Alexa. Je kunt hem dus aansturen met je stem. Daarnaast zit er slimme apparatuur in het apparaat waardoor hij je voorkeuren leert onthouden. Daarnaast is hij verbonden met een app waarop je kunt zien hoeveel geld en daarmee hoeveel plastic flessen je hebt bespaard door de kraan te gebruiken. Als het filter van rOcean verwisseld moet worden krijg je daar automatisch een melding van op de app, en wordt er ook automatisch een naar je opgestuurd. Handig!

rOcean

In Nederland is uitgeven van ongeveer 80 tot 155 euro aan dit apparaat wellicht wat overbodig, aangezien ons kraanwater gewoon drinkbaar is. Maar het is zeker tof om te zien dat er steeds slimmere oplossingen komen om het veelverbruik van plastic tegen te gaan. En plastic afval dat er al wel is kan gelukkig door een aantal slimme oplossingen ook goed worden hergebruikt, zo laat dit Nederlandse initiatief genaamd ‘Plastic Whale’ goed zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Met de slimme rOcean in huis hoef je nooit meer flessen drinken te kopen
Sluiten