Jelle van Es
Jelle van Es Games 20 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Maak kans op plastic machinegeweer voor je hond met Far Cry 5

Over een week is het zover, dan komt Far Cry 5 uit. Een game waar we halsreikend naar uitkijken. Onze hands-on die we een tijd geleden hadden smaakte wat dat betreft alleen maar neer. Dit is een game die veel potentie heeft om één van de beste titels van dit voorjaar te gaan worden. Mocht je de game nog niet in de pre-order hebben staan, dan denkt uitgever Ubisoft een mooie actie te hebben die je over de streep kan halen. Zeker als je een hond als huisdier hebt. Iedereen die de game pre-ordert via de winkel van Ubisoft maakt kans op een Boomer goodiepakket met daarin een machinegeweer die een schattig piepend geluid krijgt.

Een machinegeweer als prijs in deze tijd?

Het eerste wat ik dacht toen ik het persbericht las, was ‘niet zo slim’. We zitten met de wereld midden in een discussie over het gemak waarmee je wapens kunt kopen in Amerika en wat voor ellende daar vandaan komt. En dan ga je straks naar het park met je hond en gooi je een machinegeweer, die vervolgens door je trouwe viervoeter wordt gehaald. Lijkt me niet echt handig.

Als je echter wat verder kijkt dan je neus lang is, dan kun je alleen maar concluderen dat het perfect past in de belevenis van Far Cry 5. Niet alleen heb je daar een hond, genaamd Boomer, die je tijdens het avontuur bij staat en je wapens kan komen brengen. De game op zich is al een maatschapij kritisch antwoord op de Amerikaanse samenleving en het gevaar van geloof. Wat dat betreft is dit gewoon een extra manier om even te provoceren. Of dat een grote discussie gaat opleveren, dat moeten we nog zien.

Far Cry 5 zelf is vanaf 27 maart te koop. De game verschijnt dan op de Xbox One, PlayStation 4 en pc. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Maak kans op plastic machinegeweer voor je hond met Far Cry 5
Sluiten