Zet je eigen platenspeler in elkaar met de Lenco-MD

Het hebben van een platenspeler is al een tijdje weer helemaal hip. Het oldschool geluid van het spelen van een plaat blijft iets hebben en bovendien is het vaak een toffe eyecatcher in huis. Je hebt ze in zeer moderne varianten, maar ook de klassiekers doen het goed. De mensen achter de Lenco-MD willen iets nieuws doen met de platenspeler. De Lenco-MD is er namelijk voor hen die graag een beetje experimenteren en zelf dingen in elkaar willen zetten.

Maak kennis met de Lenco-MD

De Lenco-MD is een product dat is gemaakt door het Nederlandse 3D-print bedrijf RepRapUniverse in samenwerking met het Zwitserse Lenco. Vanaf 27 november om 18 uur ‘s avonds gaat het project live op Kickstarter en hoopt de maker dat het aanslaat en mensen het massaal willen kopen. Het idee achter de Lenco-MD is vrijheid. Via een 3D-printer is de platenspeler gemaakt en kun je hem zelf in elkaar zetten.

Daarbij heb je een basiskit, maar kun je die ook gaan uitbreiden met verschillende modules. Op die manier kun je bijvoorbeeld de muziek via Bluetooth naar een speaker toe sturen om op die manier de platenspeler mee naar buiten te nemen en daar genieten van het klassieke geluid. Of je maakt gebruik van zonne-energie om hem op die manier van stroom te voorzien.

Lenco-MD

Je kunt de modules zelf 3D-printen als je dat zou willen, maar je kunt de set ook volledig kopen. In de Kickstarter-campagne krijg je dan een set met losse voorwerpen die via de 3D-printer ijn gemaakt en moet je het zelf in elkaar zetten. Daarbij heb je de keuze in welke kleur je het geheel wilt hebben: oranje, geel, groen, blauw, wit, rood of roze.

Lenco-MD

Hoeveel de Lenco-MD straks op Kickstarter gaat kosten, dat is nog niet bekend. Zoals gezegd gaat de campagne morgenavond live. Meer lezen over Kickstarter? Kijk dan eens hier.

Reageer op artikel:
Zet je eigen platenspeler in elkaar met de Lenco-MD
Sluiten