Cryptocurrency plannen Playboy lopen in de soep

Omdat er met de blockchain en cryptocurrencies wat meer mogelijk is met betrekking tot de privacy dan bij andere betaalmethoden, beginnen steeds meer adult entertainment bedrijven zich te oriënteren op de cryptocurrencymarkt. Pornhub en Brazzers zijn twee van de grootste porno sites waar je al kunt betalen met cryptocoins en ook Playboy heeft grote plannen. Deze lijken echter op het moment niet helemaal soepel te verlopen en ze klagen dan ook het cryptocurrency bedrijf Global Blockchain Technologies (GBT) aan, omdat deze schuldig zou zijn aan contractbreuk.

Playboy wallet

Playboy Enterprises, het moederbedrijf van Playboy Magazine, kondigde in maart aan bezig te zijn met het ontwikkelen van een cryptocurrency wallet. Dit deden ze in samenwerking met GBT en het idee was dat gebruikers de wallet in combinatie met de cryptocurrency Vice Industry Token konden gebruiken om voor de verschillende diensten te betalen. Eerst zou dit getest worden op Playboy.TV, waar bezoekers de tokens zouden kunnen gebruiken om content te bekijken, te stemmen voor content en om comments te plaatsen.

Playboy Bitcoin

Nog 4 miljoen dollar verschuldigd

Inmiddels gaat de samenwerking met GBT niet meer zo geweldig en wordt het cryptocurrency bedrijf aangeklaagd wegens contractbreuk. GBT zou namelijk onder andere nog 4 miljoen dollar moeten betalen aan Playboy, wat uiteraard niet is gebeurd. Hiervoor eist het entertainment bedrijf een ongespecificeerde vergoeding, maar GBT geeft aan sterk te staan in zijn verdediging.

Uiteraard zullen deze problemen zorgen voor een vertraging met betrekking tot het implementeren van de crypto wallet. Fans zullen helaas nog even moeten afwachten. Het is nog onbekend of Playboy Enterprises mogelijk op zoek gaat naar een andere partner. In ieder geval kun je in de tussentijd wel al bij Pornhub terecht als je met je cryptocoins wilt betalen. Verrassend genoeg lijkt het erop dat de site daarnaast een steeds grotere concurrent wordt voor YouTube.

 

CCN

Reageer op artikel:
Cryptocurrency plannen Playboy lopen in de soep
Sluiten