Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 26 jun 2017

In PlayerUnknown’s Battleground beleef je The Hunger Games op je pc

Niet alleen op consoles, maar ook op de pc kun je goed gamen. Het is het platform waar kleine ontwikkelaars vaak hun proefballonnen opgooien. Soms is dat een groot succes, vaker een enorme mislukking. Over de successen schrijven wij echter het liefst. Had jij voor League of Legends ooit van Riot Games gehoord? Of Mojang met het enorme succesvolle Minecraft. De nieuwe pc-hit PlayerUnknown’s Battleground kan hetzelfde pad bewandelen.

PlayerUnknown’s Battleground is een fantastisch gamespektakel

Drie maanden geleden kwam de game uit en zit nog in zijn zogenaamde Early Acces-fase. Dat betekent dat je als gamer een product koopt dat nog in ontwikkeling is en er zodoende nog heel wat fouten in zitten. Dat schrikt gamers echter niet af. Binnen drie maanden tijd zijn er al vier miljoen exemplaren van de game verkocht.

Hoe langer je overleeft, des te groter de kans is dat je onderweg wapens oppakt om zo effectiever te zijn in het uitschakelen van vijanden.

Met een verkoopprijs van rond de dertig euro betekent dat de ontwikkelaar inmiddels al een omzet van 120 miljoen euro heeft opgehaald. Uiteraard is dat niet alleen maar pure winst, maar voor een studio dat met een klein team begon, inmiddels rond de dertig man zit en op het punt staat uit te breiden naar zo’n 70 werknemers is het enorm veel geld.

Het succes van de game zit hem in de kern. De game werkt in principe zoals Battle Royale: The Game. In deze Japanse film uit de jaren negentig werd een klas kinderen op een eiland gegooid. Met een halsband om en een enkel wapen hadden zij het doel elkaar te vermoorden, totdat er één iemand overbleef, die dan de nachtmerrie mocht verlaten. Iets wat The Hunger Games vele jaren heeft gestolen.

Op het eiland is het ieder voor zich

In PlayerUnknown’s Battleground begint een potje wanneer tot een speler of honderd uit een vliegtuig wordt gegooid en op een eiland terecht komt. Eenmaal geland is het in principe ieder voor zich. Je kunt allianties sluiten met andere spelers, maar dan heb je altijd de vraag in hoeverre je hen kunt vertrouwen. Hoe langer je overleeft, des te groter de kans is dat je onderweg wapens oppakt om zo effectiever te zijn in het uitschakelen van vijanden.

Het eiland waarop je je bevindt is redelijk groot en het kan soms even duren voordat je iemand tegenkomt. Gelukkig voert de game het gebied dat als veilig gemarkeerd is, langzaam maar zeker terug. Met andere woorden: het jachtgebied wordt kleiner, waardoor de kans dat je iemand tegenkomt steeds groter wordt. Met deze gedachte in je achterhoofd wordt de spanning in de game telkens maar groter. Zeker wanneer je van een onveilig gebied naar een veilig gebied moet gaan, heb je het paranoïde gevoel dat vijanden op elke plek aanwezig kunnen zijn.

Te koop op Steam

Zeker in deze periode waar geen grote games uitkomen is het een game om te proberen. De game is te koop op Steam en kost zoals gezegd drie tientjes.

Reageer op artikel:
In PlayerUnknown’s Battleground beleef je The Hunger Games op je pc
Sluiten