Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 11 jan 2018

PlayerUnknown’s Battlegrounds test nieuwe lootboxes

De populairste game van dit moment is zonder twijfel PlayerUnknown’s Battlegrounds. Eind vorig jaar is de game, na maandenlang in Alpha- en Beta-fases al succesvol te zijn, uitgekomen en kunnen onder andere spelers op de Xbox One ook van de game genieten. Maar de release van de game is voor de ontwikkelaars nog maar het begin. Wat dat betreft is het niet gek dat men op de zogenaamde testservers kijkt naar wat er beter kan in de game en in hoeverre de ontwikkelaar wat extra geld met de game kan verdienen. En zo lijkt het er op dat PlayerUnknown’s Battlegrounds lootboxes krijgt waarvoor je moet gaan lappen.

PlayerUnknown’s Battlegrounds test lootboxes

PlayerUnknown’s Battlegrounds kent al wel lootboxes waarin je bepaalde voorwerpen kunt scoren om je personages mee te voorzien. Het zijn cosmetische voorwerpen, je wordt er dus niet beter van. Maar als jij PlayerUnknown’s Battlegrounds regelmatig en intensief speelt, dan zijn het dingen waarmee je aan je tegenstanders kunt laten zien dat je echt het mannetje of vrouwtje bent. Momenteel zijn er lootboxes die je alleen kunt openen met de Battle Points die je tijdens het spelen verdient. Kijken we echter naar de laatste patchnotes van de update op de testserver, dan zien we daar de introductie van een nieuwe soort aan lootboxes. Voor deze zul je waarschijnlijk in de toekomst 2,50 dollar moeten gaan betalen om een sleutel te kopen waarmee je het kunt openen.

PlayerUnknown’s Battlegrounds

Momenteel krijgen de spelers die op de testservers de updates uittesten 100 000 BP en 6 Early Bird sleutels. Met die laatste kun je dus de premium lootboxen openen. Het enige ding is, is dat je op dit moment lootboxes enkel nog met Battlepoints kunt kopen. Je weet dan niet of je een gewone lootbox krijgt (de Biker-lootboxes) of de lootboxes waarvoor je dus een betaalde sleutel voor moet hebben (de Desperado-lootboxes). Echter, het draait nu dus nog op de testservers, dus er kan nog het één en ander veranderen.

De PlayerUnknown’s Battlegrounds dropchance

Naast de introductie van de betaalde sleutels, heeft men ook een indicatie gegeven van de dropchance van de verschillende voorwerpen. Deze vind je hieronder.

Desperado Items
Sleeveless Turtleneck Top (Gray) : 8.00%
Leather Boots (Black) : 8.00%
Punk Knuckle Gloves (Black) : 7.50%
Baggy Pants (Black) : 7.50%
Beanie (Brown) : 5.00%
Horn-rimmed Glasses (Black) : 4.50%
Leather Hoodie (White) : 0.32%
Cloth Mask (Leopard) : 0.16%

Biker Items
Long-sleeved T-shirt (Red) : 15.00%
School Shoes (Brown) : 15.00%
raglan shirt : 10.00%
T-shirt (Pink striped) : 10.00%
Biker Pants (Black) : 0.40%
Floral Shirt (White) : 0.26%
Sleeveless Biker Jacket (Black) : 0.01%
Cloth Mask (Checkered) : 0.01%

Het ziet er zodoende naar uit dat de Cloth Mask zodoende heel zeldzaam gaat worden. Als je die straks dan weet te scoren, dan kun je daar waarschijnlijk op eBay een klein fortuin mee verdienen, zoals je in dit voorbeeld ziet. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
PlayerUnknown’s Battlegrounds test nieuwe lootboxes
Sluiten