Wow: PlayerUnknown’s Battlegrounds heeft indrukwekkende gebruikscijfers

De gamehit van 2017 is zonder twijfel PlayerUnknown’s Battlegrounds. De game kwam pas eind december uit, maar was daarvoor al ruim een jaar in zogenaamde Early Acces. Dankzij deze Acces kon je de game al kopen en spelen, terwijl de ontwikkelaar achter de schermen nog druk bezig was de game te verbeteren. En dat heeft PUBG Corp, het bedrijf achter PlayerUnknown’s Battlegrounds geen windeieren gelegd. Tot nu toe is de game namelijk 26 miljoen keer verkocht.

PlayerUnknown’s Battlegrounds op de pc en Xbox One

Daarbij heeft het bedrijf overigens wel de verkoopaantallen van de Xbox One meegenomen. Sinds december is de game ook op deze console beschikbaar en verkoopt naar verluid ook lekker. Naast de verkoopaantallen heeft de uitgever ook een aantal andere gegevens vrijgegeven. Zo zijn er in totaal 2,7 miljard game-uren in de game gestoken. Als men er voor had gekozen om die uren te besteden aan een bijbaantje, dan had je zo de staatsschuld van een klein land kunnen oplossen. Maar dat terzijde.

PlayerUnknown's Battlegrounds

Uit alle potjes zijn er ruim 130 miljoen winnaars naar voren gekomen, die de bekende term Winner, winner, Chicken Dinner op hun beeldscherm zagen verschijnen. Qua wapens valt op dat de bakpan het goed doet. Het wapen is goed voor ruim 13 miljoen kills. Het populairste wapen is overigens de M416. Dit wapen is ruim 55 miljard keer gebruikt door spelers.

Een goede nummer twee is de M16A4 met 52 miljard gebruiksacties. De AKM maakt de top drie compleet met 47 miljard. Kijken we vervolgens naar de voertuigen, dan wordt het meest rondgereden in de UAZ, waar ruim zes miljard keer is ingestapt. Deze wordt opgevolgd door de Dacia, die 4,6 miljard keer is gebruikt. En tot slot weet de buggy ook populair te zijn met 3,2 miljard rijacties.

Hoogtepunt

Op het hoogtepunt waren er 3,1 miljoen spelers tegelijkertijd online. En er zijn ruim een miljoen streams van de game via kanalen als Twitch en Youtube. Kortom, een mooi succes. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan onze overzichtspagina. Heb je de game nog niet? Scoor ‘m dan hier.

Reageer op artikel:
Wow: PlayerUnknown’s Battlegrounds heeft indrukwekkende gebruikscijfers
Sluiten