Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 23 jan 2018

Modders krijgen het voor elkaar om PlayStation 2-games op PS4 af te spelen

Als je een beetje handig bent met consoles, dan kun je er heel wat meer uithalen dan dat eigenlijk de bedoeling is. Daarmee overtreed je de regels van de console, maar het levert wel mooie verhalen op en laat zien dat er soms meer kan dan dat de uitgever wil laten zien. Zo is het nu een groep modders gelukt om PlayStation 2-games af te laten spelen op de PlayStation 4.

Playstation 2 games op Playstation 4

Via een tool genaamd Pub Gen kunnen gebruikers hun PlayStation 2-games backup-en en vanuit die backup af te laten spelen op de PlayStation 4. Nu zijn de meeste PlayStation 2-games een beetje verouderd, maar vanuit nostalgisch standpunt is het wel tof dat er een aantal games werken op de PlayStation 4. Zo zie je hieronder hoe iemand het voor elkaar heeft gekregen om de actiegame Shinobi af te laten spelen op zijn PlayStation 4.

De emulator zit nog in een vroege fase en het is aan Sony om het de modders via diverse software updates moeilijk te maken. Sony wil namelijk niet dat er tijden uit het PlayStation 1-tijdperk terugkomen. Toen was het ombouwen van je oude grijze PlayStation een fluitje van een cent en kon je games naar hartelust kopiëren.

Zo’n beetje iedereen uit mijn vriendenkring met een PlayStation had dat gedaan, waardoor nauwelijks nog iemand games kocht, ondanks dat de console enorm goed verkocht. Later zagen we ongeveer hetzelfde met de Wii. Deze kon je redelijk makkelijk aanpassen en vervolgens via een draagbare hardeschijf honderden games er op afspelen.

PlayStation 2-games

Officiële PlayStation 2-games

Wat wel fijn zou zijn door het ontstaan van deze mod, is dat Sony zelf de mogelijkheid biedt om PlayStation 2-games op de PlayStation 4 af te spelen. Hoewel de groep gamers die daarin geïnteresseerd is relatief klein is, brengt concurrent Microsoft wel vaak updates uit, waardoor oude games speelbaar zijn op de Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan onze handige overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Modders krijgen het voor elkaar om PlayStation 2-games op PS4 af te spelen
Sluiten