PlayStation 3-klassieker Journey nu te spelen op je iPhone en iPad

Journey is wat mij betreft één van de mooiste games die op de PlayStation 3 is verschenen. Een paar jaar geleden werd de game opnieuw uitgebracht op de PlayStation4 en op die manier hebben veel gamers kennis kunnen hebben gemaakt met de game. Mocht je hem destijds gemist hebben, dan heb je nu een nieuwe kans. Thatgamecompany, de ontwikkelaar van de game, heeft Journey namelijk vrij gegeven op de iOS-devices.

Journey op je iPhone en iPad

Journey is overigens overgezet door Annapurna Interactive, een ontwikkelaar die eerder ook al Flower, een andere game van Thatgamecompany, wist over te zetten. Het mooie aan de game is dat hij gelijk beschikbaar is voor de iOS-device. Mocht je nog nooit van de game hebben gehoord, dan is het aan te raden om de onderstaande trailer te bekijken.

Journey is een game die meer overkomt als een ervaring dan als een game die veel diepgang kent. Je begint de game zonder duidelijke uitleg. Je ziet enkel een grote berg in de achtergrond en hebt dan gelijk de drang om daar naar toe te gaan. Zo gezegd, zo gedaan. Onderweg kom je vele obstakels tegen die je moet overwinnen. Verwacht daarbij overigens geen epische baasgevechten, maar een paar kleine geinige puzzels die er uiteindelijk voor zorgen dat je verder komt in de game. Net als op spelcomputer moet het op de iOS-devices mogelijk zijn om online met willekeurige spelers of vrienden het avontuur aan te gaan. Communicatie verloopt dan via kleine bewegingen die je maakt en op die manier kunt aangeven wat je precies wilt gaan doen. Zoals gezegd is het echt een hele speciale game en wat mij betreft een titel die je echt geprobeerd moet hebben.

De game is voor 5,49 euro nu te koop. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
PlayStation 3-klassieker Journey nu te spelen op je iPhone en iPad
Sluiten