Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 14 mei 2020

De PlayStation 4 inmiddels 110 miljoen keer verkocht

Hoewel we vol spanning uitkijken naar de PlayStation 5 en de mogelijkheden die daarmee komen, is de PlayStation 4 ook nog altijd een levende spelcomputer. En hij blijft goed verkopen.

In de presentatie van de financiële cijfers van 2019 werd niet alleen verteld dat de PlayStation 5 nog altijd op schema lag om uitgebracht te worden. Ook werd duidelijk dat er van de PlayStation 4 inmiddels 110,4 miljoen exemplaren heeft verkocht.

PlayStation 4 is een succesvolle spelcomputer

Met de 110,4 miljoen verkochte exemplaren is de PlayStation 4 één van de meest succesvolle spelcomputers ooit. Zo is de spelcomputer inmiddels de Wii voorbij, die destijds meer dan 101 miljoen exemplaren wist te verkopen. Ook is hij als je kijkt hoe lang hij beschikbaar is succesvoller dan de PlayStation 2. Die laatste wist echter op het moment dat de PlayStation 3 op de markt kwam lang goed door te verkopen en werd slim neergezet als een spelcomputers voor families. Uiteindelijk werden er van de PlayStation 2 wereldwijd 158 miljoen exemplaren verkocht. Het is maar zeer de vraag of de PS4 dat gaat overtreffen.

Beste PS4 Games
De PlayStation 5-controller krijgt niet zo’n lichtje (Afbeelding: PlayStation)

De kans is namelijk groot dat wanneer de PlayStation 5 op de markt komt, er niet veel restwaarde meer zit in de PlayStation 4. De games van die spelcomputer zullen wel speelbaar zijn op de PS5, maar de kans is klein dat hij opeens een flinke prijsverlaging krijgt naar 149 euro, waardoor hij een nieuw publiek aanspreekt. De spelcomputer heeft nu nog altijd een adviesprijs van rond de 300 euro, hoewel hij met Black Friday-aanbiedingen richting de 250 of zelfs 200 euro is gegaan.

Naast het feit dat de PlayStation 4 goed verkoopt, is er ook een succes met PlayStation Plus. Daar zijn inmiddels 41,5 miljoen gebruikers op geabonneerd en levert op die manier een constante stroom aan inkomsten op voor het bedrijf. Zeker als je bedenkt dat zo’n abonnement je zo’n 60 euro per jaar kost, kun je wel het rekensommetje maken dat dat een goede business is voor het bedrijf. Heb je de PS4 nog niet? Dan kun je hem hier scoren.

Reageer op artikel:
De PlayStation 4 inmiddels 110 miljoen keer verkocht
Sluiten