Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 19 mei 2019

PlayStation 4: 5 grote free-to-play games die je moet spelen!

Wie op de dag van release een nieuwe game wilt aanschaffen tast daarvoor vaak diep in de buidel. Je moet niet raar opkijken als je gelijk zestig euro neerlegt voor een nieuwe game. Je doet er dan ook vaak verstandig aan om even te wachten tot een paar weken na de release en de game dan met korting kunt kopen. Soms gaat de ontwikkelaar nog verder en wordt een deel of een volledig geheel als een zogenaamde free-to-play-titel op de markt gebracht. Deze kun je dan gratis spelen, maar als je meer content wilt of beter wilt worden, dan word je verleid om in-game aankopen te doen. We hebben naar het aanbod gekeken van wat je qua free-to-play op de PS4 kunt scoren en kwamen met dit lijstje van vijf games.

Free-to-play op de PS4: Path of Exile

We beginnen dit lijstje met de game Path of Exile. Het is een Diablo-achtige game, waarbij je te maken krijgt met verschillende vijanden die je zo effectief mogelijk moet afmaken. De game biedt vele avonturen en mogelijkheden en er zijn vele manieren om jouw personage te verbeteren. Ook kan de game gespeeld worden met een aantal vrienden. Je kunt de game volledig gratis spelen, maar aankopen doen om het jezelf iets makkelijker te maken.

Free-to-play op de PS4

Free-to-play op de PS4: Hitman 2 Free Starter Pack

Vorig jaar verscheen Hitman 2. Een game waarin je andermaal als Agent 47 aan de slag gaat en in verschillende missies verschillende personages creatief moet ombrengen. In de Hitman 2 Free Starter Pack krijg je de mogelijkheid om de volledig eerste missie te spelen. In Hawke’s Bay reis je af naar Nieuw Zeeland om daar een doelwit uit te schakelen. In dit enkele level zijn al meer dan 40 challenges te vinden en zijn er vijf zogenaamde Location Mastery levels. Mocht je het helemaal gezien hebben, dan hoopt de ontwikkelaar dat je de volledige game koopt en verder gaat.

Free-to-play op de PS4

Free-to-play op de PS4: Dissidia Final Fantasy NT Free Edition

Dissidia Final Fantasy NT is een game die ook in 2018 verscheen, nadat de game daarvoor al een tijdje te vinden was in de Japanse arcadehallen. In de game kun je aan de slag met verschillende personages uit de wereld van Final Fantasy en neem je het in een arena tegen elkaar op. In Dissidia Final Fantasy NT Free Edition kun je de game gratis proberen. De Story-modus ontbreekt in deze gratis versie. Je krijgt vier verschillende personages om mee aan de slag te gaan. Deze veranderen wekelijks. Het is echt bedoeld als een voorproefje en de ontwikkelaar hoopt dan ook dat je na het spelen de game aanschaft. Het is in elk geval een mooie manier om te zien of de game iets voor je is.

Free-to-play op de PS4

Free-to-play op de PS4: PES 2019 Lite

PES 2019 is qua gameplay wat ons betreft de fijnste voetbalgame, maar op het gebied van licenties is hij duidelijk minder in vergelijking met FIFA 19. Wel heeft het een toffe modus genaamd myClub. Dat is zeg maar de Ultimate Team-modus van PES. Met PES 2019 Lite heb je de mogelijkheid om Online myClub en PES League te spelen. Ook kun je een offline exhibition match proberen. Het zijn zeg maar de meest interessante modi van de game en nu dus gratis te proberen. Ideaal dus om te kijken of je de gameplay leuk vindt.

Free-to-play op de PS4

Free-to-play op de PS4: Dead or Alive 6 Core Fighters

Dead or Alive 6 werd begin dit jaar uitgebracht en is zodoende behoorlijk nieuw. Het is een fijne vechtgame met genoeg diepgang. Met Dead or Alive 6 Core Fighters krijg je gratis toegang tot de basisgame. Daarbij zijn er een paar vechtersbazen om mee aan de slag te gaan. Uiteindelijk kun je van daaruit nieuwe vechtersbazen aanschaffen. Die kun je los aanschaffen of in bundels, waarbij de bundels een stuk voordeliger zijn. Het is met name gewoon handig om te kijken of het vechtsysteem je bevalt.

Free-to-play op de PS4

Wil je meer lezen over alles dat met de PS4 te maken heeft? Bekijk dan hier ons overzicht.

Reageer op artikel:
PlayStation 4: 5 grote free-to-play games die je moet spelen!
Sluiten