De PlayStation 4 controller is nu ook op Apple-producten te gebruiken

Mocht je graag een spelletje spelen en in het bezit zijn van een PlayStation 4 DualShock 4-controller, dan hoef je vandaag de dag je niet meer te beperken tot enkel de tv waar je spelcomputer onder staat. Vanaf nu is het mogelijk om je DualShock 4-controller ook aan te sluiten op je Apple-apparaat. Dit is mogelijk gemaakt dankzij een nieuwe update en opent nieuwe mogelijkheden.

Je DualShock 4-controller op je Apple-apparaat

De meest voor de hand liggende mogelijkheid is de controller gebruik voor een game die een controller ondersteunt. Met name op de iPhone zijn er al heel wat games die gebruik maken van de mogelijkheid om er een Bluetooth-controller op aan te sluiten. Op die manier zou Fortnite op de iPad in één klap een stuk beter speelbaar zijn.

DualShock 4 (Bron: PlayStation)

Maar een andere toffe functie is dat je nu goed gebruik kunt maken van Remote Play op je apparaten. Met die functie is het mogelijk om je game vanaf de PlayStation 4 te streamen naar een ander apparaat. Op de Mac was dit al goed mogelijk, maar moest je de controller wel via een USB-kabel verbinden om hem te laten detecteren. Dat moet nu dus ook draadloos mogelijk zijn. Interessanter is echter dat je nu ook kunt streamen naar je iPhone 7 of hoger, iPad 6 of de tweede generatie iPad of hoger met iOS 12.1 geïnstalleerd. Die optie was er al eerder, maar daarbij moest je gebruik maken van het touchscreen om de games te spelen en daar werd niemand vrolijk van.

Het is bij dat laatste overigens wel handig dat je je PlayStation 4 op een ethernetkabel hebt aangesloten en je andere apparaat gebruik maakt van snel internet. Het liefst ook via kabel, anders via WiFi met een 5Ghz frequentie. Ideaal als je even snel een potje wilt spelen maar iemand anders zit op de televisie. Lees hier hoe je de verbinding maakt. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
De PlayStation 4 controller is nu ook op Apple-producten te gebruiken
Sluiten