Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 18 dec 2019

PlayStation 4-controller krijgt extra knoppen door deze nieuwe Sony gadget

De PlayStation 4-controller, welke ook wel bekend staat als de DualShock 4-controller, is een uitstekende variant. Maar er zijn soms games waarbij je net wat meer controle wilt hebben en dan kun je een Pro-controller aanschaffen. Maar volgens Sony kun je vanaf januari gewoon met je normale PlayStation 4-controller blijven spelen, dankzij een nieuw gadget genaamd de Back Button Attachment.

Met de Back Button Attachment voorzie je je gewone Playstation-controller van een aantal interessante voordelen, waardoor je tijdens het gamen net wat meer controle hebt. Wellicht dat je op die manier in een game als Call of Duty: Modern Warfare net die ene kill wel weet te maken.

De Back Button Attachment voor PlayStation 4 controller

Met de Back Button Attachment voorzie je jouw PlayStation 4-controller van twee backbuttons, die je naar eigen inzicht kan programmeren. Wanneer je het lastig vindt om in een shooter tegelijkertijd je actieknoppen en je triggers te gebruiken, dan kun je er nu voor kiezen om een tweetal actieknoppen te plaatsen op de backbuttons. Op die manier kun je bijvoorbeeld net wat makkelijker herladen of bijvoorbeeld bukken wanneer je dat nodig hebt.

De Back Button Attachment werkt op elke bestaande officiële PlayStation 4-controller die je in je bezit hebt. Je plaatst hem op de plek waar nu de mini-jack ingang zit. Mocht je audio via je je bedrade headset binnen krijgen, dan kun je dat nog steeds doen, want de jack wordt gewoon aan de onderkant verlengd. Erg mooi is het overigens niet, maar wanneer je geen zin hebt om voor meer dan 100 euro een Pro-controller aan te schaffen maar wel een paar extra voordelen wilt hebben, dan is dit een handige gadget. Hij gaat zo’n dertig euro kosten en moet eind januari verschijnen.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina met alle nieuwtjes en meer.

Reageer op artikel:
PlayStation 4-controller krijgt extra knoppen door deze nieuwe Sony gadget
Sluiten