Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 10 okt 2018

Playstation 5: Baas Sony praat over opvolger Playstation 4

We hebben het al vaker gehad over de PlayStation 5, wat de logische naam zou zijn van de opvolger van de PlayStation 4. Tegelijkertijd zien we ook steeds meer gamediensten die via streaming worden aangeboden. Zo zou je straks dus geen Xbox One meer nodig hoeven te hebben om games voor dat platform te spelen, zoals je hier kunt lezen. Gelukkig heeft de baas van Sony, meneer Kenichiro Yoshida, tegenover The Financial Times laten weten dat nodig is dat de PlayStation 4 een fysieke opvolger krijgt.

Er komt gewoon een vervolg op de PlayStation 4

En ergens is dat ook wel logisch. Enerzijds doet de PlayStation 4 het momenteel zo’n vijf jaar na de originele release nog altijd heel erg goed. En anderzijds is de beste manier om games te beleven nog altijd op een dedicated device. Met een console onder je televisie kun je echt genieten van alle toeters en bellen. Zo is het momenteel nog niet mogelijk om via streaming gamingcontent in 4K met HDR te beleven, wat toch echt wel een behoorlijk verschil maakt.

PlayStation 4

Daarmee zet Yoshida zich wel af tegen een trend die al langer gaande is. De markt van de smartphonegames stijgt immers veel sneller dan de traditionele gamingmarkt en naast Microsoft houdt ook Google zich nu bezig met streamingmogelijkheden. Daarnaast wordt in Japan ook getest met het streamen van bepaalde games naar de Nintendo Switch. Via een soort huurconstructie kunnen eigenaren van een Nintendo Switch op die manier games als Resident Evil 7 en Assassin’s Creed Odyssey streamen.

Kenichiro Yoshida

Toch heeft Yoshida het gelijk aan zijn zijde. Naast de sterke verkoopcijfers van de PlayStation 4 heeft Nintendo met zijn Nintendo Switch ook bewezen dat er nog altijd een stevige vraag is naar hoogwaardige gaming-ervaringen. Wat dat betreft ziet de toekomst van gaming er voor de aankomende jaren nog redelijk hetzelfde uit. En dat is maar goed ook.

Reageer op artikel:
Playstation 5: Baas Sony praat over opvolger Playstation 4
Sluiten