Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 22 okt 2018

PlayStation 4-game Days Gone komt later

De PlayStation 4 heeft dit jaar een echt top jaar. De ene na de andere topper is dit jaar uitgekomen. Denk maar aan games als Spider-Man en God of War, maar ook titels als Yakuza 6 en Shadow of the Colossus HD staan ons nog dicht bij. En als we kijken naar volgend jaar, dan zien we ook daar genoeg moois. The Last of Us 2 staat daarbij hoog op het verlanglijstje, maar ook andere games hebben onze interesse gewekt. Een andere interessante game is Days Gone. Maar die komt nu wat later.

Days Gone schuift door naar april

Days Gone zou in eerste instantie uitkomen op 22 februari. Maar op diezelfde dag komen ook al games als Anthem (de nieuwe game van de makers van Mass Effect) en Metro: Exodus uit. Games die alle drie bedoeld zijn voor de fanatieke en iets oudere gamer. Op die manier heb je dus het probleem dat de consument maar één keer zijn geld kan uitgeven. En wat dat betreft lijkt ontwikkelaar Bend Studio nu eieren voor zijn geld te hebben gekozen. Daardoor komt Days Gone nu op 26 april uit.

Days Gone

De officiële lezing vanuit Sony is dat de ontwikkelaar op deze manier wat meer tijd krijgt om de game echt goed te maken, maar het kan natuurlijk ook geen kwaad dat men het op deze manier iets minder concurrentie heeft.

Days Gone neemt je mee naar een wereld die overspoeld is door snelle zombie-achtige wezens genaamd Freakers. Je bent een stoere motorrijder, die in deze wereld het beste voor zichzelf wilt doen. In de grote open wereld neem je zodoende klusjes aan om aan je geld te komen, maar daarbij heb je naast de Freakers ook te maken met de verschillende overlevenden die het vaak ook op jou hebben gemunt. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
PlayStation 4-game Days Gone komt later
Sluiten