Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 31 jul 2019

Sony behaalt indrukwekkende mijlpaal met de PlayStation 4

Eind 2013 werd de PlayStation 4 op de markt gebracht. Dankzij een uitstekende marketingactie waarbij de spelcomputer werd neergezet als een console die echt bedoeld was voor de gamers, sloeg de PS4 gelijk aan. Dat terwijl je in de tijd van de PlayStation 3 nog de vraag kon stellen of een Xbox 360 niet handiger was om in huis te halen. Na dat begin ging het eigenlijk alleen maar door en hebben we regelmatig mooie verkoopcijfers gekregen. Vandaag is er echter een speciale mijlpaal beslecht. De PS4 is door de grens van 100 miljoen exemplaren heen gegaan.

100 miljoen PlayStation 4 consoles op de markt

Daarbij moet wel de kanttekening worden gemaakt dat er wordt gesproken van 100 miljoen verscheepte exemplaren van de PS4. Die zijn aan de winkelketens geleverd, maar nog niet per se verkocht. In de wereld van games is het echter een vaak gebruikte term en kun je het goed vergelijken met de rest van de spelcomputers. De PS4 is zeker niet de eerste spelcomputer die deze grens doorbreekt, maar doet het wel het snelste, zoals je in de onderstaande grafiek goed kunt zien.

Hoewel er inmiddels wordt gewerkt aan een opvolger in de vorm van de PS5, lijkt er voorlopig nog geen einde te komen aan de verkoopaantallen van de PS4. De aankomende maanden komen er nog heel wat toffe titels uit voor de spelcomputer, waaronder een game als Death Stranding van ontwikkelaar Hideo Kojima. En natuurlijk moet The Last of Us 2 nog op de spelcomputer gaan verschijnen. Wil je meer lezen over de spelcomputer? Bezoek dan hier onze uitgebreide overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Sony behaalt indrukwekkende mijlpaal met de PlayStation 4
Sluiten