Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 15 jan 2018

Vijf redenen om de PlayStation 4 (niet) te kopen

De populairste spelcomputer van dit moment is zonder twijfel de PlayStation 4. Wereldwijd hebben zo’n 75 miljoen gamers besloten om een PlayStation 4 te kopen. De PS4 kwam in 2013 uit en is zodoende inmiddels vier jaar oud. Daarmee is het geen jonge spelcomputer, maar is er nog genoeg om enthousiast over te worden. Dit zijn vijf redenen om de PlayStation 4 (niet) te kopen.

De PlayStation 4 heeft enorme catalogus

Toen de PlayStation 4 net uitkwam, had je niet heel vee redenen om gelijk over te stappen. Games zagen er niet zozeer beter op uit en veel games waren er niet. Inmiddels is dat wel anders. Met name de afgelopen twee jaar hebben we heel wat topgames mogen ontvangen. Zowel exclusieve toppers zoals Uncharted 4 en Horizon Zero Dawn, maar ook multiplatform toppers als Call of Duty WWII, Destiny 2, Dark Souls 3 en Fallout 4. Kortom, er is genoeg om vandaag de dag uit te kiezen.

playstation 4

Toekomst is rooskleurig

Daarnaast is de PlayStation 4 ook nog altijd een uitstekende spelcomputer voor de toekomst. Zo zijn er voor dit jaar al topgames als Spider-Man, God of War, Detroit: Become Human en meer aangekondigd. Ook wordt er bijvoorbeeld druk gewerkt aan The Last of Us 2 en dan hebben we het nog geen eens gehad over de jaarlijkse terugkerende series als Assassin’s Creed, Call of Duty en FIFA. Tel daar nog wat toekomstmuziek zoals Anthem en Death Stranding bij op en je hebt een spelcomputer waar je heel lang van kunt genieten.

playstation 4

Goedkoopste manier voor een VR-ervaring

Hoewel een PlayStation 4 en een PlayStation VR-bril geen goedkope aangelegenheid is, is het wel de goedkoopste manier om VR-gaming te ervaren. De PlayStaiton 4 haal je vandaag de dag voor minder dan 300 euro in huis, terwijl je voor een VR-bril iets minder dan 400 euro betaald. Hoewel dat samen bijna 700 euro is, is dat nog niks in vergelijking met de pc-oplossing. Daar betaal je minstens 800 euro voor een degelijke gaming pc en moet je daarna dus nog een bril zien te scoren.

Black Friday PS4 Gamedeals

Gratis games via PlayStation Plus

In eerste instantie lijkt het vervelend dat je zo’n zestig euro betaald voor een jaar abonnement voor PlayStation Plus. Je hebt het immers nodig om online te gamen en een beteje serieuze gamer wil dat natuurlijk doen. Maar al snel zul je merken dat je dat geld er wel uit haalt. Elke maand krijg je namelijk een aantal games die je gratis kunt downloaden. Daar zullen soms games bij zitten die je al hebt, maar de ervaring leert ons dat er ook als fanatieke gamer met PlayStation Plus nog genoeg te ontdekken valt.

Als je een 4K-tv hebt is de PlayStation 4 Pro de betere keuze

Eigenlijk is er weinig aan te merken op de PlayStation 4. Het enige ding wat we kunnen noemen is dat de PlayStation 4 Pro een betere keuze is als je in het bezit bent van een 4K-tv met HDR. Je zult merken dat met name de nieuwere games die uitkomen er op die manier een stuk beter uit zien en dat verbetert weer de totale beleving. Dus met een 4K TV is de Pro de betere keuze. Een uitgebreid artikel over die console vind je hier.

Ga je toch liever voor de Playstation 4 Pro? Hier check je de vijf redenen om de Playstation 4 Pro (niet) te kopen. Of check onze lijst met de beste games!

Reageer op artikel:
Vijf redenen om de PlayStation 4 (niet) te kopen
Sluiten