BAM! Sony presenteert de Playstation 4 Pro én de Playstation 4 Slim

Deze maand is tot nu toe een walhalla voor iedereen die van tech, gadgets en games houdt. Dat komt door de nieuwe iPhone en doordat Sony tijdens de PlayStation Meeting twee dingen waar we hebberig van worden presenteerde: de PlayStation 4 Slim en de PlayStation 4 Pro. Wat maakt deze nieuwe PlayStations zo awesome en waarom zou je ze willen? Wij leggen het je uit.

Verschil moet er zijn

Sony verwent ons niet met één, maar twee PlayStations. Het verschil tussen de twee zit ‘m niet alleen in de prijs en de release date. De PlayStation Slim kun je zien als het jongere studerende broertje van de Pro. Hoewel alles erop en eraan zit, is-ie nog net niet zo ver om zijn grotere broer, de Pro, te kunnen bijbenen. Zo is de Slim kleiner en lichter dan de huidige PS4, maar bezit-ie evenveel kracht. Er zitten DualShock 4 controllers bij en de Slim ondersteunt vijf gigahertz-Wifi. Een ander positief puntje is dat de Slim vanaf 16 september voor een adviesprijs van 299 euro te koop is.

Playstation 4 Pro

Waar we nog even op moeten wachten is de PlayStation 4 Pro, codenaam PS4 Neo. De release date staat op 10 november 2016, tot die tijd moeten we het met onze kwijl doen. Wat de PlayStation 4 Pro anders maakt is dat-ie een snellere processor heeft, betere graphics kent en (hou je vast) 4K resolutie ondersteunt. Perfect voor de die-hard gamers! Ook de hard-drive is geüpdatet naar één terabyte. De prijs voor deze jongen is 399 euro.

Video’s van ons zien? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal:

Niet één, niet twee, niet drie maar 4K

De 4K resolutie gaat ervoor zorgen dat we in haarscherp beeld kunnen gamen. Modern Warfare, Fifa 17, Battlefield, Mass Effect: Andromeda en Horizon Zero Dawn zijn games die je onder andere kunt gaan spelen in 4K. Alsof we daar niet enthousiast genoeg van worden is het ook mogelijk om je favoriete series en YouTube videos ermee te kijken. Netflix heeft bijvoorbeeld al aangekondigd dat de nieuwe seizoenen van Narcos in 4K zijn te zien.

HDR voor iedereen

HDR (high dynamic range) is straks beschikbaar voor iedereen met een PS4 of PS4-variant. Het enige wat je hoeft te doen is de firmware update downloaden, tenzij je hebt ingesteld dat je PS4 dat automatisch doet. Weet je niet hoe het werkt? Klik dan even op deze link. HDR gaat ervoor zorgen dat beelden meer gedetailleerd en helderder worden. Dat komt omdat kleurovergangen tussen donker en licht beter worden weergegeven, waardoor kleuren meer gaan poppen. Helaas werkt dit wel alleen met een televisie die HDR ondersteunt.

Zie het leven door een virtual reality bril

Bij betere beeldkwaliteit blijft het niet. Zo is Sony ook druk bezig met virtual reality. De PlayStation VR-brillen komen beter tot hun recht bij de PS4 Pro. Door de betere framerate worden details weer een stuk beter weergegeven. Je game wordt nog meer levensecht. Wij hebben de PlayStation VR uitgeprobeerd. Wil je weten wat je kunt verwachten? Check dan onderstaande video.

The future is near

Of je nou de Slim wilt of toch liever wacht tot 13 november op de Pro, wij zijn enthousiast. De toekomst van het gamen lijkt steeds dichterbij te komen door de 4K resolutie en ook door de verbeterde VR-brillen. Wil je op je tachtigste nog scherp zijn als een ultrasonisch mes, blijf dan lekker gamen! Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat gamen helpt tegen dementie.

Reageer op artikel:
BAM! Sony presenteert de Playstation 4 Pro én de Playstation 4 Slim
Sluiten