PlayStation 4-gamers opgelet: je console krijgt een nieuwe update

Regelmatig wordt er op de PlayStation 4 een update uitgevoerd. Dat is best wel irritant wanneer je na een dag werken wil gaan gamen en er dan achterkomt dat je een uur moet wachten voordat de nieuwe update binnen is gehaald, de spelcomputer opnieuw moet worden opgestart en ga zo maar door. Daarom is het goed om te weten dat deze week de PlayStation 4 System Software Update 7.00 verschijnt, zodat je je mentaal alvast kunt voorbereiden.

PlayStation 4 System Software Update 7.00

Naast het feit dat je dan even niet je games online kunt gaan spelen, brengt de PlayStation 4 System Software Update 7.00 ook een aantal handige vernieuwingen en verbeteringen. Het is voornamelijk interessant wanneer je met heel veel vrienden tegelijkertijd wil gaan gamen. De hoeveelheid gamers die je in een party kunt gooien is namelijk van 8 naar 16 verhoogd. Dan hoop ik alleen wel dat je niet allemaal game-vrienden en vriendinnen hebt die continu door elkaar heen kletsen, want dan wordt het waarschijnlijk één grote chaos. Maar wanneer je in een grote multiplayer-game met je complete klas of vriendengroep wilt gaan ownen, dan is het opstarten van een party-chat voor zo’n enorme groep nu een fluitje van een cent.

PlayStation 4 System Software Update 7.00 PS4
PlayStation 4 controller (Afbeelding: Ales Nesetril)

Een andere handige toevoeging die komt met PlayStation 4 System Software Update 7.00 is de mogelijkheid om op meer apparaten gebruik te maken van Remote Play. Daarmee is het mogelijk om je PlayStation 4-game te streamen naar een laptop of een smartphone. Mocht je gebruik maken van een Android-smartphone, dan hoef je enkel Android 5.0 of hoger te hebben. Beide apparaten moeten dan overigens wel even op hetzelfde netwerk draaien, maar uiteindelijk is het mogelijk om dan je game te gaan streamen. Een handige tip daarbij is wel om een controller aan te sluiten.

Wanneer de PlayStation 4 System Software Update 7.00 precies komt, is niet bekend. Het moet ergens deze week gaan gebeuren. Wil je meer lezen over gaming? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
PlayStation 4-gamers opgelet: je console krijgt een nieuwe update
Sluiten