Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 29 okt 2020

PlayStation 4 verkoopt minder, maar aantal verkocht games blijft goed

Volgende maand verschijnt de PlayStation 5 en nemen we langzaam maar zeker afscheid van de PlayStation 4. De spelcomputer viert alweer zijn zevende verjaardag, maar wordt minder veel verkocht dan voorheen.

Dat komt enerzijds omdat de markt voor de PlayStation 4 verzadigd is. Veel consumenten hebben hem al. En anderzijds omdat men wellicht wacht om de opvolger van de spelcomputer in huis te halen. Toch kun je stellen dat de PS4 een groot succes is geworden.

PlayStation 4 games verkopen goed

Uit de laatste financiële cijfers blijkt dat de PlayStation 4 tussen 1 juli en 30 september van dit jaar wereldwijd zo’n 1,5 miljoen keer is verscheept naar winkels. Dat betekent niet dat ze verkocht zijn, maar daar zal niet veel verschil in zitten. In totaal is de spelcomputer sinds zijn lancering 113,6 miljoen keer verscheept. Dat is nog niet zoveel als dat de PlayStation 2 deed, maar die spelcomputer was aan het einde van zijn periode voor slechts 99 euro te koop. De PS4 heeft nog altijd een adviesprijs van 299 euro. Wat dat betreft heeft Sony er dus waarschijnlijk meer mee verdiend.

Ondanks dat er niet veel nieuwe spelcomputers worden verkocht, doet het bedrijf het op het gebied van verkochte PlayStation 4 games nog altijd erg goed. Het afgelopen kwartaal werden er 80,9 miljoen voor de spelcomputer verkocht. Sony’s eigen studio was daarbij verantwoordelijk voor 12,4 miljoen exemplaren. Daarnaast is het interessant om te zien dat games steeds meer digitaal worden verkocht. Dat heeft voor een deel te maken met het feit dat normale winkels minder vaak open zijn, maar ook omdat we steeds meer thuiswerken. 59 procent van alle verkochte games is nu digitaal.

Het einde in zicht

Toch zal dit langzaam maar zeker het einde zijn van het succes dat de PlayStation 4 heeft gebracht. Games hebben steeds meer moeite om er op een goede manier op te draaien en de focus bij Sony ligt duidelijk op de PlayStation 5. Het aankomende jaar zul je nog wel games zien die ook op de next-gen consoles gaan komen, maar de fanatieke gamer heeft toch liever de nieuwe versie van games.

Reageer op artikel:
PlayStation 4 verkoopt minder, maar aantal verkocht games blijft goed
Sluiten