Zo koppel je je PlayStation 4- of Xbox One-controller op je iOS-apparaat

Sinds kort is het mogelijk om zonder al te veel gedoe je PlayStation 4 of Xbox One-controller aan te sluiten op je iOS-apparaat. Met name voor de PlayStation 4-gebruiker is dat handig. Je kunt op die manier makkelijk gebruik maken van de Remote Play-functie en je games bijvoorbeeld naar de iPad streamen. Maar het is ook mogelijk om los te gaan met de Apple Arcade en via een controller je favoriete games te spelen. De grote vraag is natuurlijk hoe je dat voor elkaar krijgt.

Gebruik je PlayStation 4- of Xbox One-controller op je iOS-apparaat

Als jij met deze vraag zit, dan hoop ik je met dit artikel op weg te kunnen helpen. Het enige dat je nodig hebt om dit voor elkaar te krijgen is een iOS-apparaat dat draait op iOS 13. En als je gebruik maakt van een iPad, dan draai je daar de laatste iPadOS op. De eerste stap die je moet nemen is je controller klaar te maken om via bluetooth te verbinden.

Xbox One controller
Xbox One controller (Bron: David Švihovec)

Op de PlayStation 4 houd je daarvoor de Share- en de PlayStation-knop tegelijkertijd in. Wanneer de lightbar vervolgens begint te knipperen, dan weet je dat hij klaar is om te verbinden. Bij de Xbox One-controller is het iets lastiger. Je moet gebruik maken van een controller die Bluetooth ondersteunt. De eerste generatie controllers deden dat niet, dus dat moet je eerst even uitzoeken. Als je er één hebt die het ondersteunt, dan zet je de controller eerst aan via de Xbox-knop. Vervolgens houd je de connect-knop aan de bovenkant ingedrukt totdat het Xbox-logo begint te knipperen. Dat is het teken dat hij klaar is om verbinding te maken.

PS5 PlayStation 4
PlayStation 4 controller (Afbeelding: Federico Vitale)

De volgende stap is te vinden op het apparaat van Apple waar je de controller mee wilt verbinden. Ga daarvoor naar Settings en kies vervolgens Bluetooth. Daar moet dan de controller verschijnen waar je verbinding mee wilt maken. Selecteer de controller en als het goed is maak je dan verbinding. Vanaf dat moment kun je makkelijk je games spelen met je favoriete controller.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Zo koppel je je PlayStation 4- of Xbox One-controller op je iOS-apparaat
Sluiten