Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 2 sep 2021

Eindelijk een Playstation 5 gekocht? Vergeet dan niet dit te regelen

Gefeliciteerd: je hebt een PlayStation 5 weten te scoren. Vanaf nu kun je genieten van je favoriete games met snelle laadtijden en andere voordelen.

Maar met zo’n nieuwe PlayStation 5, en dat geldt ook voor de PlayStation 4, moet je natuurlijk voorzichtig zijn. En in dit geval hebben we het niet over het omstoten van de spelcomputer, maar over het beveiligen van je account via een 2-stapsverificatie.

PlayStation 5 2-stapsverificatie

En ik kan je dat van harte aanraden om te doen. Want zelf heb ik meegemaakt dat iemand anders mijn account gebruikte. Dat was nog op de PlayStation 4. Ik zag opeens dat er aankopen gedaan werden die ik niet had gedaan en ik tijdens het spelen opeens werd uitgelogd. Snel mijn wachtwoord veranderen was toen de oplossing, maar met een 2-stapsverificatie was het voor de persoon die mijn account gebruikte net iets lastiger geweest. En daarom is het goed om dat gelijk met een nieuwe PlayStation 5 gelijk goed te regelen.

PlayStation 5 controller
PlayStation 5 controller (Afbeelding: Tamara Bitter / Unsplash)

Wanneer je gebruik maakt van een PlayStation 5, dan is het instellen van zo’n 2-stapsverificatie een fluitje van een cent. Ga daarvoor naar Instellingen. Vervolgens kies je daar Gebruikers en accounts en voor de optie Beveiliging. Daar heb je de mogelijkheid om de 2-stapsverificatie te kiezen. Vervolgens kies je Activeren. Daarna bepaal je hoe je een verificatiecode wil ontvangen. Dat kan via een app of een SMS. Als je voor de app gaat, dan moet je die app op je smartphone openen en vervolgens op het beeldscherm de QR-code scannen.

Via SMS

Het is ook mogelijk om de PlayStation 5 2-stapsverificatie via een SMS te controleren. Voer dan je nummer in en vervolgens krijg je een SMS. Die code moet je dan invoeren en dan is het gekoppeld. Als je dit hebt gedaan, hoef je het proces overigens niet constant te herhalen wanneer je de spelcomputer gebruikt. De 2-stapsverificatie wordt gebruikt wanneer je jezelf handmatig hebt uitgeschreven en weer wil inloggen, je wachtwoord opnieuw instelt of je email of online-id wijzigt. En dat dus ook wanneer je op een nieuwe spelcomputer jezelf aanmeldt. En daarmee bescherm je je account van buitenaf. En scoor er gelijk een paar goede games voor.

De nieuwe PlayStation 5 is geen verbetering ten opzichte van de oude

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eindelijk een Playstation 5 gekocht? Vergeet dan niet dit te regelen
Sluiten