Mark Hofman
Mark Hofman Games 12 jun 2020
Leestijd: 6 minuten

PlayStation 5 evenement: alle 24 games voor je op een rij!

Sony introduceerde gisteren maar liefst 24 nieuwe games voor de PlayStation 5. Dat deed het bedrijf uiteraard in combinatie met eerste beelden. Wie de boel gemist heeft hoeft niet bang te zijn, we zetten ze namelijk voor je op een rij.

Van een nieuwe Spider-Man game tot aan het nieuwe deel van Horizon: Zero Dawn: Sony ging gisteravond helemaal los tijdens de livestream. Het Japanse bedrijf toonde de ene game na de andere en hield dit meer dan een uur vol. Veel games dus die gaan verschijnen op de consoles en wij zetten ze voor je op een rij.

De PlayStation 5 werd aan het einde van de livestream overigens ook nog getoond. Benieuwd hoe de console eruit ziet? Lees dan zeker even dit artikel!

De 24 grootste trailers van het PlayStation 5 evenement

Tijdens het PlayStation 5 evenement zagen we een hoop oude bekenden voorbij komen, maar ook zeker een aantal nieuwe games. Dit zijn ze.

#1 Spider-Man: Miles Morales

Het was toch wel een van de grootste verrassingen van de avond: een nieuwe Spider-Man game. Het succes van het eerste deel was al voldoende om te weten dat er een tweede deel zou komen, maar dat dit vervolg zo snel zou komen wisten we niet. Spider-Man: Miles Morales richt zich op Miles, die je ook kent uit de eerste game, en ziet er wederom spectaculair uit. De game verschijnt eind dit jaar al op de PlayStation 5.

#2 Horizon Forbidden West

Sony heeft een teaser trailer laten zien van, wat lijkt, de gameplay van de nieuwe Horizon game. Het verhaal van Horizon Zero Dawn gaat verder in Horizon Forbidden West. Een game die duidelijk lijkt te beschikken over een flink arsenaal aan verschillende landschappen.

#3 GTA V naar de PlayStation 5

Grand Theft Auto V gaat nog een generatie verder. De game van Rockstar verscheen op de PlayStation 3, verkaste naar de PlayStation 4 en komt nu dus ook uit op de PlayStation 5. Verbeterde grafische eigenschappen moeten de game ook op deze console aantrekkelijk maken. Daarbij geeft Sony de game gratis weg aan PlayStation Plus leden, wanneer deze op de PS5 verschijnt.

#4 Rachet & Clank: Rift Apart

De PlayStation 5 wordt ook de thuishaven van een nieuwe Ratchet & Clank game. Naar ons idee altijd goed. Er is geen releasedatum bekend, maar wel een naam. Ratchet & Clank: Rift Apart verschijnt op de nieuwe console van Sony en in een trailer zien we wat we daar aan hebben. Naast de gameplay zien we ook nieuwe werelden, omgevingen en weten we dat er geen laadschermen zullen zijn.

#5 Gran Turismo 7

Sony heeft tijdens de livestream ook Gran Turismo 7 laten zien. Het nieuwe deel in de uiterst langlopende franchise. Een fantastisch uiterlijk had de game al, maar met de PlayStation 5 lijkt ook het geluid flink aangepakt te zijn.

#6 Returnal

In deze PlayStation 5 exclusive wordt je constant blootgelegd aan traumatische ervaringen. De game Returnal klink qua naam misschien niet zo goed, maar ziet er wel heel goed uit.

#7 Project Athia

Project Athia is een nieuwe titel die op dit moment nog in ontwikkeling is. Square Enix brengt de game exclusief naar de PlayStation 5. Veel informatie kregen we niet, maar bovenstaande trailer wel.

#8 Stray

Het is niet heel erg duidelijk wat je in deze game precies moet doen. Maar we zien katten. Meer katten is zonder twijfel meer beter.

#9 Sackboy: A Big Adventure

Sackboy: A Big Adventure is een platform game die veel overeenkomsten heeft met LittleBigPlanet. What else is there to say?

#10 Destruction AllStars

Gamers die opzoek zijn naar een game die aan alle kanten lekker over de top is, dan is Destruction AllStars de perfecte titel.

#11 Oddworld Soulstorm

De langlopende Oddworld franchise krijgt een nieuwe deel. Oddworld Soulstorm lijkt donkerder te zijn dan voorgaande titels, maar lijkt wel in zijn kracht te blijven.

#12 GhostWire: Tokyo

Het is de eerste keer dat we gameplay te zien krijgen van GhostWire: Tokyo, nadat deze tijdens E3 2019 werd aangekondigd. Het is een first-person melee en magic-gebaseerde game waarbij jij het lot van Tokyo in handen hebt.

#13 Kena: Bridge of Spirits

Kena: Brigde of Spirits is een gloednieuwe PlayStation 5 exclusive.

#14 Solar Ash

De makers van Hyper Light Drifter komen met een nieuwe game: Solar Ash. Ondanks het feit dat de naam veranderd, zien we in bovenstaande trailer wel veel overeenkomsten.

#15 Godfall

Tijdens de livestream kregen we wederom een kans om een blik te werpen op Godfall. Het gaat om Gearbox’s nieuwe game die waarschijnlijk als launchtitel voor de PlayStation 5 zal gelden.

#16 Pragmata

Deze gloednieuwe game van Capcom is op dit moment in ontwikkeling. Pragmata moet in 2022 verschijnen, maar de announcement trailer is hierboven al te vinden.

#17 Hitman III

IO Interactive komt met een nieuw deel van de rebooted Hitman franchise. Hitman III zal zowel op de PlayStation 5 als op de PlayStation 4 verschijnen.

#18 Little Devil Inside

Een unieke visuele stijl en een avontuur dat je personage bijna overal mee naartoe lijkt te nemen. Dat is wat Little Devil Inside heeft te bieden.

#19 Astro’s Playroom

Sony werkt zelf aan een nieuwe platforming game genaamd Astro’s Playroom. In de game ga je lost met de altijd schattige AstroBots.

#20 Demon’s Soul

FromSoftware is bezig met een remaster van Demon’s Souls. Het gaat om de eerste game uit de gehele Souls serie. De game ziet er in de trailer ontzettend gelikt uit, maar daadwerkelijk gameplay ontbreekt nog.

#21 Bugsnax

Bugsnax, een nieuwe game van de studie achter Octodad, verschijnt rond de lancering van de PlayStation 5. Kijk de trailer, het is werkelijk fantastisch!

#22 NBA 2K21

NBA 2K 21 is het eerstvolgende deel in de langlopende franchise. De game verschijnt al voordat de PlayStation 5 verschijnt, maar zal wel naar de console komen. In de bovenstaande beelden zien we hoe dat er precies uit kan komen te zien.

#23 Deathloop

Deze stijlvolle, uiterst geweldadige, first-person shooter wordt geproduceerd door Arkan. Dat is dezelfde studio die verantwoordelijk is voor Prey en Dishonored. Dat is in bovenstaande gameplay beelden overigens ook erg goed te zien.

#24 Resident Evil Village

Resident Evil krijgt een nieuwe toevoeging in de langlopende serie. Resident Evil 8 Village verschijnt op de PlayStation 5. De game is, net als Resident Evil 7, te spelen in first-person modus. De game verschijnt in 2021.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
PlayStation 5 evenement: alle 24 games voor je op een rij!
Sluiten