Mark Hofman
Mark Hofman Games 4 aug 2023
Leestijd: 4 minuten

De beste PlayStation 5-games om in augustus 2023 te spelen

Gamers hebben met de PlayStation 5 een gouden console in handen. Met een flink arsenaal aan toffe games is er altijd wel iets te spelen. Al begrijpen we maar al te goed dat jij door de bomen het bos soms niet meer ziet.

Daarom zet WANT iedere maand de beste games voor de console op een rij. Simpelweg zodat beginnende, maar ook ervaren gamers uit de voeten kunnen. Dit zijn wat ons betreft de beste titels.

Beste PlayStation 5-games in augustus 2023

Iedere maand verschijnen er talloze nieuwe games voor de PlayStation 5, maar de echte pareltjes zijn uniek. Er zijn voldoende titels die komende maand verschijnen waar we vol verwachting naar uitkijken. Al voelt het wel verkeerd om de toppers die ze voor waren te vergeten.

Wie in augustus 2023 echt het meeste uit zijn PlayStation 5 wil halen en niet weet welke titels de moeite waard zijn, die zit met de volgende games echt meer dan goed:

Deathloop

Wat Deathloop zo ontzettend goed maakt, is lastig uit te leggen. Ik noem het zelf altijd een verbeterde versie van Dishonored, wat, begrijp me niet verkeerd, al een machtige game an sich is.

De stijl, het verhaal en de gameplay zorgen voor een fantastische ervaring op de PlayStation 5. Het tijdlus-concept, waarin hoofdpersoon Colt constant dezelfde dag beleeft op Blackreef, is echt goed aangepakt. Tel daar de wapens, speciale vaardigheden en flexibele gameplay (je kunt zelf kiezen wat je wil) bij op en je weet wat deze PlayStation 5-titel je te bieden heeft.

Deathloop PlayStation 5
Deathloop (Afbeelding: Bethesda)

PlayStation 5: Elden Ring

Elden Ring wordt door velen een meesterwerk genoemd. Dat heeft zeker te maken met de uitdagende gevechten die gamers voorgeschoteld krijgen en het verhaal. Maar de grote kracht is toch wel de adembenemende spelwereld.

The Land Between is groot, prachtig ontworpen en misschien wel de beste open-wereld ooit. Met meer ruimte voor verkenning en meer gevechten doet Elden Ring meer dan andere titels uit de Soul-reeks, zonder de kracht van die serie te verliezen. Gamers met een PlayStation 5 zouden Elden Ring zonder twijfel eens een kans moeten geven.

Elden Ring Skyrim
Genieten (Afbeelding: Bandai Namco)

God of War: Ragnarok

God of War is een PlayStation-franchise die is uitgegroeid tot een icoon. Het krankzinnige verhaal wordt dankzij de meest recente titel, God of War: Ragnarok, nog beter dankzij het uitstekende schrijfwerk van zijn makers.

In de PlayStation 5-game speelt de vader-zoon dynamiek van Kratos en Atreus wederom een grote rol, terwijl nieuwe personages het verhaal weten te verrijken. Wie games speelt voor waanzinnige verhalen, die zit met deze titel echt meer dan goed.

God of War Ragnarok, PlayStation 5
(Afbeelding: Sony Interactive Entertainment)

PlayStation 5: Horizon Forbidden West

Het Nederlandse Guerrilla Games heeft praktisch gezien het onmogelijke gedaan: een krachtig vervolg uitgebracht van Horizon Zero Dawn. De studio heeft ontwerpfouten aangepakt, de gameplay verbeterd en de titel de evolutie gegeven die het nodig had.

Horizon Forbidden West maakt het verhaal van Aloy in een waanzinnige wereld nog beter. Boeiende thema’s als het klimaat en het gevaar van technologie spelen een grote rol. De gameplay is machtig, het visuele plaatje beeldig. Dit is zonder twijfel een van de mooiste games op de PlayStation 5.

Horizon Forbidden West PlayStation 5
Horizon Forbidden West (Afbeelding: Guerrilla Games)

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales maakt de geliefde Marvel’s Spider-Man onverwachts nog beter. Het is, door de introductie van Miles, het perfecte voorzetje voor Spider-Man 2 dat later dit jaar verschijnt.

De game biedt een heerlijk verhaal met diepgaande conflicten, laat gamers New York op indrukwekkende wijze verkennen en heeft gameplay waar ik bij iedere playthrough (en dat zijn er inmiddels nogal wat) weer optimaal van kan genieten. Een ware aanrader voor iedereen met een PlayStation 5 in huis.

Spider-Man Miles Morales
De game ziet er top uit (Afbeelding: Sony)

Ratchet & Clank: Rift Apart

Naast God of War is ook Ratchet & Clank een PlayStation-icoon te noemen. Het meest recente deel, Rift Apart, laat echter zien dat het ook uitstekend met zijn tijd kan meegaan. Deze game maakt optimaal gebruik van de mogelijkheden van de PlayStation 5.

De realistische relatie tussen Ratchet en Clank is indrukwekkend om te volgen. De scheuren in de werelden geven de game een uniek element mee en de gevechten zijn ouderwets goed. Rift Apart is zonder twijfel een goede next-gen-ervaring die constant indruk blijft maken.

PlayStation 5 bezitters krijgen deze topgames via Playstation Plus
Ratchet & Clank: Rift Apart maakt er gebruik van (Afbeelding: Insomniac Games)

PlayStation 5: Returnal

Na klassiekers als Super Stardust HD en Resogun besloot ontwikkelaar Housemarque dat het tijd was om de arcade-stijl achter zich te laten. Met Returnal zette het een gedurfde stap naar big-budget-gaming en man, wat heeft die stap het bedrijf veel opgeleverd.

De angstaanjagende sci-fi-shooter behoudt het precisie-gebaseerde gameplay van hun eerdere titels en smijt er een Groundhog Day-achtige setting overheen. Hoewel dat uitstekend werkt, is het echter het verhaal van Returnal dat het spel zo ongelooflijk goed maakt. Mensen met een PlayStation 5 in huis en liefde voor diepgaande verhalen willen dit spel echt een kans geven. Ook al is dit misschien niet het genre waar ze enthousiast van worden.

Returnal PlayStation 5
Een tweede kans (Afbeelding: Housemarque)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft ๐Ÿš€

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!