Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Gaming 18 nov 2020

Wow! Zoveel mensen probeerden een PlayStation 5 via Coolblue te krijgen

Vandaag was de laatste kans dat je een PlayStation 5 kon binnenhalen op de release. Die kans bleek heel miniem te zijn bij Coolblue en BCC.

Het was net zoals een aantal maanden geleden weer een chaos rondom de PlayStation 5. Vandaag was de laatste kans op de console die morgen uitkomt. Alleen Coolblue en BCC boden de PS5 nog aan via hun website.

De PlayStation 5 via Coolblue

Gisteren maakte Coolblue bekend een ludieke actie te hebben bedacht om de PlayStation 5 te verkopen. Iedereen die een console wilde bestellen moest hun schoen zetten. In die schoen moest een tekening en/of een wortel erbij doen. Vervolgens moest daarvan een foto gemaakt worden en verstuurd worden via de Coolblue-app.

Dat de vraag naar de PlayStation 5 hoog is, blijkt wel uit een tweet van Coolblue. Het bedrijf zegt dat er in totaal bijna 80.000 mensen aan de actie hebben meegedaan. Daartussen zitten wel een aantal valsspelers en dubbele deelnames. Die mensen zijn dan ook door het bedrijf gediskwalificeerd.

Overigens maakte dat de kans voor de anderen niet heel veel groter. In totaal mocht het bedrijf maat 180 exemplaren verkopen. Dat betekent dat de deelnemers dus minder dan 1 procent kans hadden op een PlayStation 5.

Inmiddels zijn alle gelukkigen bij Coolblue bekend. Het bedrijf heeft telefonisch contact met ze opgenomen om de bestelling af te ronden.

Chaos bij BCC

Bij BCC ging de PlayStation 5-verkopen wat minder gestroomlijnd. Iets voor negen uur in de ochtend ging de pre-order online. Het zorgde ervoor dat de site even uit de lacht was. Het bedrijf zelf claimt dat alle consoles binnen 2 minuten weg waren. Dat zorgde voor veel boze mensen die via Twitter een gal spuwde op het bedrijf. Het kan er echter natuurlijk vrij weinig aan doen dat het maar een beperkt aantal exemplaren van Sony kreeg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Wow! Zoveel mensen probeerden een PlayStation 5 via Coolblue te krijgen
Sluiten