Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Gaming 17 nov 2020

Op deze bizarre manier kun je een PlayStation 5 scoren bij Coolblue

Als je nog op de release een PlayStation 5 wil komen kun je alleen bij BCC en Coolblue terecht. Die laatste komt met een bijzondere actie.

Donderdag is het eindelijk zover. Een week na de release van PlayStation 5 in onder andere de Verenigde Staten en Japan is ook Europa aan de beurt. als je geen pre-order hebt gedaan twee maanden geleden heb je een minieme kans op de console. Toch kun je bij twee Nederlandse winkelketens terecht.

Pre-order de PlayStation 5

De pre-order periode van de PlayStation 5 zorgde voor een enorme chaos in Nederland en de rest van de wereld. Er zijn niet genoeg exemplaren voor iedereen en dus volgde er een enorme ratrace op de console. Pre-orders kwamen onaangekondigd online en waren enorm snel alweer weg. Zo duurde de bestelperiode bij Bol.com minder dan een half uur en was Amazon al binnen 2 minuten klaar met de verkoop.

Vanwege al die chaos en de weinige exemplaren besloten BCC en Coolblue de verkoop uit te stellen. Zij gaan de komende dagen aan de slag.

De PS5 bij BCC

De PlayStation 5 is vanaf 18 november te bestellen bij BCC. Een exacte tijd geeft de winkelketen nog niet. In totaal beschikt BCC over 24o exemplaren, waarvan er 80 gereserveerd zijn voor werknemers, waardoor er dus nog maar 160 overblijven, meldt Gamer. Dat is maar een klein aantal gezien hoe groot de vraag is. Je zult er dan ook snel bij moeten zijn, wanneer dat ook op die dag mag zijn.

De PlayStation 5 bij CoolBlue

Ook Coolblue biedt de PlayStation 5 vlak voor de release aan. Het bedrijf heeft er maar 180. In tegenstelling tot BBC hebben ze een bijzondere actie bedacht voor haar klanten. Ze moeten hun schoen zetten om kans te maken (nee, dit is geen grap). Daar moet dan een wortel en/of een tekening in. Vervolgens moet je die foto via de Coolblue-app uploaden.

De Sint kiest uiteindelijk wie er een mag bestellen. De hele uitleg van de actie vind je hier. De actie loopt tot 18 november 10.00 uur. Uiteindelijk krijgen de winnaars telefoon en kunnen ze vervolgens de PlayStation 5 bestellen.

Wil je weten wat wij van de PlayStation 5 vinden? Dat lees je hier!

Reageer op artikel:
Op deze bizarre manier kun je een PlayStation 5 scoren bij Coolblue
Sluiten