Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Gaming 6 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

PlayStation 5 en Xbox Series X-games gaan eruitzien als films

We moeten nog een paar maanden wachten op de nieuwe PlayStation 5 en Xbox Series X. Maar als we de berichtgeving moeten geloven, is het al het wachten waard.

Eind van het jaar kunnen we eindelijk de nieuwe generatie consoles uitproberen. We hebben al een glim kunnen opvangen van de nieuwe PlayStation 5-games tijdens de presentatie van Sony, maar we zagen nog weinig echte gameplaybeelden. Toch moeten die geweldig worden, tenminste als we de woorden van Epic Games mogen geloven.

PlayStation 5 en Xbox Series X-games worden films

Epic Games maakt de Unreal Engine 5. Die wordt door veel gameproducenten gemaakt als engine om hun game te maken. Het is de softwarematige basis van een computerprogramma en zorgt ervoor dat alles optimaal werkt. Het is eigenlijk de motor van een spel. Die bouwer laat nu weten dat de beelden op de PlayStation en Xbox er geweldig uit gaan zien. “Movie-realistic” noemt het bedrijf het.

Kim Libreri, CTO van Epic Games doet een aantal bijzondere uitspraken in het Britse PlayStation Magazine. “Het is een levenslange droom van mij dat real-time computer graphics, en vooral die in games, net zo echt worden als in films.” Hij gaat verder: “Next-gen graphics en processorkracht zal games niet alleen meeslepender maken, maar gaat er ook voor zorgen dat nieuwe gameplay-concepten voordeel hebben van vol dynamische omgevingen en licht, maar ook van verbeterde physics, slimmere AI en rijkere multiplayer-ervaringen.

Een nieuw ervaring

De term film-graphics gaan dan ook niet alleen over het kwaliteit van het beeld. Het moet volgens Libreri die hele ervaring zijn die tijdens het gamen wordt verbeterd. Epic heeft verstand van films, want hun engine werd ook gebruikt voor het creëren van de bijzonder fraaie graphics van de Star Wars-serie The Mandalorian. Dat kan dus betekenen dat games er net zo mooi uit kunnen zien als de nieuwste Star Wars Serie. Recent zagen we al een game-demo van Epic Games op de PlayStation 5 en deze zag er geweldig uit.

Het is maar echter de vraag of we dat meteen gaan zien. Meestal halen de eerste games die op een nieuwe Xbox of PlayStation uitkomen niet het maximale uit een console. Meestal gebeurt dit pas na een paar jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
PlayStation 5 en Xbox Series X-games gaan eruitzien als films
Sluiten