PlayStation 5-games gaan duurder worden

Eind dit jaar moet de PlayStation 5 in de winkel liggen. De verwachting is dat je een flink bedrag moet neerleggen om de spelcomputer in huis te halen. Maar het lijkt er ook op dat de games duurder gaan worden.

Dat is althans hetgeen dat we kunnen afleiden van een aantal placeholders die verschijnen zijn op Bol.com. Daarnaast hebben we ook al wat berichten uit de gameswereld gekregen dat de adviesprijzen van de PlayStation 5-games hoger komen te liggen.

PlayStation 5-games worden duurder

Momenteel wordt een gemiddelde game voor een adviesprijs van tussen 59.99 en 69,99 euro gelanceerd. Daarbij is de prijs van 59,99 euro min of meer de standaard. Maar als we wat berichten uit de gameswereld combineren met de prijzen die we nu op Bol.com vinden, dan lijkt het er op dat de PlayStation 5-games straks in eerste instantie voor 74,99 euro in de winkel komen te liggen. Uiteraard zullen er partijen zijn die met lagere prijzen gaan komen, maar die zullen dan wel weer hoger komen te liggen dan de huidige prijzen voor games.

Horizon Forbidden West PS5
Deze game is straks een stuk duurder (Afbeelding: Sony)

Daarbij valt het op dat bij de placeholders van Bol.com er niet echt wordt gekeken naar wat voor game het is. Zo wordt zowel GTA 5 die als remaster wordt uitgebracht voor de PlayStation 5, als het grote avontuur van Horizon: Forbidden West en het tussendoortje Marvel’s Spider-Man: Miles Morales voor de prijs van 74,99 euro aangeboden. Nu lijkt dat de standaard prijs te zijn, want ik geloof echt wel dat er bepaalde games goedkoper gaan worden dan dit. Maar toch, als ik dit combineer met de verhalen die mij vanuit de gameswereld me hebben bereikt, is de kans groot dat een gemiddelde grote game straks niet meer voor 59,99 euro bij Bol.com te koop is, maar dat je er straks tien of vijftien euro meer voor gaat betalen. En dat is toch even slikken. Wil je meer lezen over de nieuwe spelcomputer? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
PlayStation 5-games gaan duurder worden
Sluiten