Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Gaming 24 nov 2020

Sommige PlayStation 5-gebruikers hebben problemen met controller

De lancering van de PlayStation 5 verliep donderdag niet vlekkeloos. Ook zijn er problemen aan de console die nog niet zijn opgelost.

Donderdag was het dan eindelijk zover: de PlayStation 5 werd gelanceerd in Nederland. Voor de mensen die hem hebben weten te bemachtigen: een grote felicitatie en voor de mensen die ernaast hebben gegrepen is het hopen dat er snel een nieuwe levering komt. Desondanks komen gelukkig de meeste games ook nog gewoon op de PlayStation 4 uit.

Problemen met PlayStation 5

Toch gaat niet alles meteen goed voor de mensen die een PlayStation 5 hebben. De nieuwe console heeft namelijk wat last van kinderziektes. Zo hadden mensen eerder al last van een downloadbug, waarbij het downloaden van een game bleef hangen. Deze kon ook niet opnieuw worden opgestart.

Gelukkig heeft Sony daarvoor een oplossing gevonden. Door hem op te starten in veilige modus kun je de database opnieuw opbouwen waardoor het probleem kan worden verholpen.

De DualSense controller laadt niet op

Toch zijn er ook problemen waar voorlopig nog geen oplossing voor is. Een daarvan hebben wij zelf ondervonden. In de rustmodus gaat het bij sommige exemplaren van de PlayStation 5 mis. De DualSense controller laadt niet op via de USB-aansluiting aan de voorkant van het apparaat tijdens de rustmodus. Raar genoeg laadt die via de achterkant gewoon op.

Ook laadt de controller niet volledig op tijdens het gamen via de aansluiting aan de voorkant. Het is nog onbekend wat dit probleem veroorzaakt en Sony houdt zich er nog stil over. Het is dan ook de vraag of dit een software of hardwareprobleem is.

Wellicht komt dit doordat de USB A-aansluiting aan de voorkant anders is dan de twee aan de achterkant. Aan de voorkant zit een USB A Hi Speed, terwijl aan de achterkant er twee zitten met SuperSpeed. Het is dus vooral nog afwachten hoe deze problemen opgelost worden.

Een handige (tijdelijke) oplossing

Overigens is er tot die tijd wel een oplossing. Je kunt je controller gewoon opladen via de usb-poorten aan de achterkant. Om te zien of de controller oplaadt moet je naar de lampjes aan de voorkant kijken. Als deze geel zijn, wordt de controller opgeladen.

Reageer op artikel:
Sommige PlayStation 5-gebruikers hebben problemen met controller
Sluiten