Mark Hofman
Mark Hofman Games 16 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Wat je echt moet doen zodra je eindelijk een PlayStation 5 heb gekocht

Potverdikkie, hey! Het is je eindelijk gelukt: de PlayStation 5 staat als trotste trofee in de woonkamer. Je hebt er enige tijd voor moeten knokken, maar de spelcomputer van Sony is eindelijk in je bezit. De redactie van WANT is ongelofelijk blij voor je.

Waarom? Omdat je nu volop kunt genieten van een lading heerlijke games, snellere laadtijden en functies als haptic feedback op je DualSense-controller. Al willen we wel dat je, voordat je echt helemaal losgaat, nog even iets regelt.

PlayStation 5 gekocht? Doe dit dan eerst even!

Het is een klein dingetje, hoor. We vragen niet heel veel tijd van je, maar willen gewoon heel even dat je de tijd neemt om het te doen. Niet voor ons, maar puur en alleen voor jezelf. Jij wil je PlayStation 5 namelijk wel goed beschermen.

Helaas kan het namelijk voorkomen dat iemand anders, door bijvoorbeeld je wachtwoord los te wrikken ergens, toegang krijgt tot je PlayStation-account. Middels deze weg kunnen kwaadwilligen aankopen doen op jouw kosten, zonder dat je daar ook maar enige vorm van toestemming voor geeft.

PlayStation 5 streamen xbox
Gamen op je PlayStation. (Afbeelding: Unsplash/Reet Talreja)

Gelukkig is de PlayStation 5 in de mogelijkheid om dit makkelijk te voorkomen. Dat kan door middel van tweestapsverificatie dat bijzonder makkelijk in te stellen is.

Zo zorg jij voor een extra laag beveiliging

De tweestapsverificatie zorgt ervoor dat je een extra beveiligingslaag toevoegt aan je PlayStation 5. Mocht iemand er dus al met je wachtwoord vandoor gaan, dan is er eigenlijk nog niets met de spelcomputer te doen.

Je kunt de verificatie koppelen aan de PlayStation-app op je telefoon of via een SMS aan je nummer koppelen. Het mooie van alles: het is een fluitje van een cent. Volg op je PlayStation 5 de volgende stappen:

  • Ga naar Instellingen
  • Kies voor Gebruikers en accounts
  • Selecteer de optie Beveiliging 
  • Kies vervolgens voor Tweestapsverificatie en Activeren

Maak vervolgens dus de keuze of jij de code wil ontvangen in de PlayStation-app of via een SMS. Handig, want als jij op je PlayStation 5 iets wil aanpassen (zoals je Online-ID) of aankopen wil doen, moet er dus eerst een tweede beveiliging ontgrendelt worden.

Niet heel relaxed als je het even snel wil regelen, maar heel veel beter dan een rekening krijgen voor aankopen die je toch niet gedaan hebt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Wat je echt moet doen zodra je eindelijk een PlayStation 5 heb gekocht
Sluiten