Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 21 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

PlayStation 5 gerucht: gaat de nieuwe console zoveel kosten?

Dit najaar verschijnt de PlayStation 5. Zoveel is eigenlijk al duidelijk. Maar in de weg naar die release toe krijgen we heel wat geruchten voorgeschoteld.

Deze keer wordt het gerucht gevoed door het Europese Twitter-account van PlayStation. Waar PlayStation heel lang de slogan ‘4 The Players’ heeft gebruikt, zie je nu in de beschrijving de slogan ‘It’s time to play.’ staan. En dat voedt weer een gerucht die eerder verscheen, waarbij onder andere de prijs van de PlayStation 5 werd gemeld.

Oud PlayStation 5 gerucht lijkt wat meer waarde te hebben.
Een tijdje geleden verscheen op het forum van 4chan een post waarin geheime informatie over de PlayStation 5 zou zijn gelekt. Nu gebeurt dat wel vaker en is het vaak onzin. Maar in die post werd ook al gemeld dat dit de nieuwe slogan van de PlayStation 5 zou gaan worden. Omdat die nu juist lijkt te zijn, kijken we met iets meer interesse naar de rest van de voorspelling van dat bericht.

Beste PS4 Games
De PlayStation 5-controller krijgt niet zo’n lichtje (Afbeelding: PlayStation)

Zo werd gesteld dat de PlayStation 5 met de lancering 499 euro zou gaan kosten. Dat is zo’n 100 euro meer dan de prijs waarvoor de PlayStation 4 destijds werd gelanceerd. Er zou daarbij overigens maar één model op de markt komen. De onthulling van de nieuwe spelcomputer zou plaatsvinden op 5 februari en uiteindelijk zou hij in oktober van dit jaar in de winkel komen te liggen. Met de lancering van de game zou je los kunnen gaan met een game als Gran Turismo 7 (wat ons heel onwaarschijnlijk lijkt, aangezien die games een miljard keer worden uitgesteld), MLB The Show 21, Demon’s Souls Remastered, Godfall en Legendz. Die laatste zou een nieuwe game zijn van de God of War-ontwikkelaar Santa Monica Studio.

Spider-Man dlc
Marvel’s Spider-Man deel één (Afbeelding: Sony)

Tijdens de onthulling zouden we ook heel wat games gaan zien die in de toekomst gaan komen. Zo zou er een vervolg op Horizon: Zero Dawn en Marvel’s Spider-Man zijn. Uncharted- en Last of Us-ontwikkelaar Naughty Dog zou werken aan een compleet nieuwe sci-fi-titel, SIE Japan en London Studio zouden een compleet nieuwe game tonen en tot slot zouden er een nieuwe Resident Evil en Final Fantasy XVI getoond worden. Dat lijkt me echter allemaal veel te mooi om waar te zijn.

Tot slot zou de PlayStation 5 qua specificaties niet veel onderdoen aan de Xbox Series X, maar wel iets minder krachtig. Het is dus behoorlijk wild en daarom willen we het eigenlijk niet geloven. Maar ja, als de slogan klopt, wie zegt dan dat de rest niet een beetje waarheid kent? Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
PlayStation 5 gerucht: gaat de nieuwe console zoveel kosten?
Sluiten