Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 9 nov 2021

PlayStation 5 kopen? Sony opent zijn eigen online store

Het scoren van een PlayStation 5 blijft een lastige opgave. De spelcomputer kwam ongeveer een jaar geleden op de markt en heeft nog altijd te maken met tekorten. Dat komt vooral door de hoge vraag.

Want als je kijkt naar hoeveel exemplaren er van de PlayStation 5 tot nu toe zijn verkocht, dan is dat meer dan de PlayStation 4 in zijn eerste jaar. Het lukt Sony dus gewoon niet om aan de vraag te voldoen. Gelukkig komt het nu wel met een extra plek waar je de spelcomputer kunt scoren.

PlayStation 5 kopen bij Sony

Want het bedrijf heeft laten weten dat het zijn eigen online winkel gaat lanceren. Het gaat om direct.playstation.com. Op dit moment is daarbij enkel nog de Duitse versie van de webshop beschikbaar. Maar volgens het bedrijf kunnen over een niet al te lange tijd ook consumenten uit Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Luxemburg gebruik maken van de webshop. Daarmee volgt het het Amerikaanse voorbeeld. Daar werd de webshop in 2019 geopend. Op dit moment is het nog niet mogelijk om de PlayStation 5 te kopen. Ook daar is hij niet beschikbaar. Maar wellicht dat dat in de nabije toekomst wel mogelijk gaat zijn.

PlayStation 5 controller
PlayStation 5 controller (Afbeelding: Tamara Bitter / Unsplash)

Waar de PlayStation 5 op dit moment er nog niet te koop is, daar kun je wel nog de goede oude PlayStation 4 scoren. Daarnaast is het mogelijk om diverse accessoires te scoren die elders iets lastiger te verkrijgen zijn. Denk daarbij aan de DualSense-controller in de kleuren Midnight Black en Cosmic Red, en de draadloze Pulse 3D-headset in de kleur Midnight Black. Die laatste is overigens echt een hele fijne headset om te gebruiken. Dus mocht het je wel gelukt zijn om zo gewilde spelcomputer te scoren, dan is het een mooie toevoeging.

Vraag blijft hoog

Wellicht dat je in de toekomst op die website net iets meer kans maakt om een PlayStation 5 te scoren. Hopelijk krijgen we voor Sinterklaas nog een drop aan spelcomputers, want de vraag blijf onveranderd hoog. Wil je meer lezen over de PS5? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Gamers vinden manier om Returnal’s nieuwste feature te misbruiken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
PlayStation 5 kopen? Sony opent zijn eigen online store
Sluiten