Is de Playstation 5 de laatste spelcomputer?

Momenteel genieten we nog met volle teugen van de PlayStation 4, Xbox One en de Nintendo Switch. Het leven zonder een spelcomputer lijkt wat lastig voor te stellen. En de verwachting is dan ook dat we na deze generatie spelcomputers nog zoiets als de PlayStation 5 gaan krijgen. Die geruchten zijn er al veel langer en na het grote succes van de PlayStation 4 zou het gek zijn als men geen vervolg zou gaan uitbrengen. Maar wat komt daarna? Volgens Yves Guillemot, de grote baas van Ubisoft, is het na de PlayStation 5 klaar met de klassieke spelcomputer

Geen consoles meer na de PlayStation 5

Yves Guillemot doet die uitspraak in een interview met Variety. Nu heeft Yves Guillemot wel vaker uitspraken, maar heel gek is deze uitspraak niet. Als je kijkt naar de huidige trends, dan zie je dat veel meer games digitaal gaan. En ook wordt er steeds meer gestreamd. De techniek is nu nog niet sterk genoeg om een perfecte stream-ervaring te hebben, maar in een paar jaar tijd kan er veel veranderen.

PlayStation 5

De verwachting is dat de PlayStation 5 in 2020 in de winkel komt te liggen. Als je dan vervolgens bedenkt dat deze zeker een jaar of zeven mee zal gaan, dan heb je het uiteindelijk over 2027 wanneer de PlayStation 5 aan het einde van zijn levenscyclus is. Dat is dus over een jaar of tien. Dat klinkt nog ver weg, maar laten we voor de grap eens kijken wat er in 2008 was.

Toen had je een smartphone waar je nog nauwelijks op kon gamen en was Grand Theft Auto IV de grootste game van dat moment. Zeer op het gebied van smartphones zijn er enorm veel stappen gezet en zou een smartphone vandaag de dag GTA IV waarschijnlijk goed kunnen draaien. Dus na de PlayStation 5 in tien jaar tijd zou je games gewoon direct naar je tv kunnen streamen. Voor meer PlayStation 5-geruchten kun je hier terecht.

Reageer op artikel:
Is de Playstation 5 de laatste spelcomputer?
Sluiten