Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 5 augustus 2020

‘Verwacht deze maand een PlayStation 5-nieuws update’

Vorige maand werd de PlayStation 5 onthuld. Daardoor zagen we hoe de nieuwe spelcomputer er uit komt te zien en wat voor games we er op kunnen gaan spelen. Toch zijn er nog veel vragen niet beantwoord.

Volgens Bloomberg komt daar deze maand wellicht verandering in. Er zou deze maand namelijk een nieuwe aankondiging gaan komen op het gebied van de PlayStation 5.

PlayStation 5-nieuws in de pijpleiding

Daarbij gaat het overigens niet over de State of Play die morgen wordt uitgezonden. Daarvan heeft Sony namelijk al laten weten dat deze geen grote aankondigingen gaat krijgen op het gebied van de PlayStation 5. Er komen wel een paar PS5-games voorbij, maar dat zou dan gaan om games die al eerder zijn getoond en gemaakt worden door andere uitgevers dan Sony zelf. Voor hun uitspraak verwijst Bloomberg naar een anonieme bron die aan hen heeft laten weten dat er deze maand een update wordt uitgebracht over de nieuwe spelcomputer. Maar tegelijkertijd wordt er wel gesproken dat dit plan er is om dat deze maand te doen. Het plan kan volgens Bloomberg dus nog veranderen.

PlayStation 5
Zo ziet de PlayStation 5 er in elk geval uit (Afbeelding: Sony)

Daarmee is het dus niet echt een heel erg sterk verhaal, maar hopen we gewoon ergens dat er een kern van waarheid in zit. We zijn nu zo’n drie of vier maanden verwijderd van de release van de PlayStation 5 en er zijn nog behoorlijk wat vraagtekens. Zo weten we niet wanneer de nieuwe spelcomputer precies verschijnt en misschien nog wel belangrijker: hoeveel hij gaat kosten. Ook zouden we wel willen weten wat nou precies de games gaan zijn die je vanaf dag één op de nieuwe spelcomputer kunt gaan spelen.

De strijd kan beginnen

Datzelfde kan overigens ook gezegd worden over de Xbox Series X. Het heeft er alle schijn van dat Microsoft wil dat Sony eerst zijn plannen rondom de PlayStation 5 gaat onthullen en dat ze dan gaan zeggen hoeveel hun spelcomputer gaat kosten. Hopelijk dus deze maand meer informatie op dit gebied.

Reageer op artikel:
‘Verwacht deze maand een PlayStation 5-nieuws update’
Sluiten