Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 11 nov 2020

PlayStation 5 zou oorspronkelijk nog groter worden

De PlayStation 5 is een fijne spelcomputer om straks in huis te halen. Dat kun je lezen in onze uitgebreide review. Toch heeft de spelcomputer een duidelijk nadeel.

En dat zit hem in de maat van de PlayStation 5. Het is een spelcomputer die behoorlijk groot is. Maar het was oorspronkelijk de bedoeling dat hij eigenlijk nog wat groter zou gaan worden.

PlayStation 5 nog groter

Dat is althans hetgeen dat Yujin Morisawa stelt in een interview met de Washington Post. Morisawa was in de rol van senior art director bij het design van de PlayStation 5 betrokken. En wanneer hij het heeft over het begin van het project, dan zou de spelcomputer nog een stuk groter zijn. Dit zei hij daar in het interview over.

“When I started drawing, it was much larger even though I didn’t know what engineering was going to do,” said Morisawa. “It’s kind of funny that engineering actually told me it’s too big. So, I actually had to shrink it down a little bit from the first drawing.”

PS5
De voorkant van de PS5 (Afbeelding: Sony)

Uiteindelijk is het maar goed dat de PlayStation 5 iets kleiner is geworden. Het is nog altijd een flinke unit waarvoor je echt even goed moet nadenken hoe je hem in je huis plaatst. Maar groter had eigenlijk echt niet gekund. Verder liet Morsawa zich inspireren door sci-fi, waardoor er gekozen is voor een uiterlijk met wit en zwart. Hij is nu tevreden over de grootte van de spelcomputer, die hij bestempelt als de ‘perfect size’.

Wat als het kleiner was?

Het had uiteindelijk gekund dat de PlayStation 5 in een kleinere maat werd uitgebracht. Maar dat zou ten koste gaan van de air flow. Door hem aan de binnenkant meer ruimte te geven, is het makkelijker om warme lucht af te voeren zonder dat de ventilator als een gek moet gaan blazen. De spelcomputer zelf komt op 19 november in Nederland uit.

Reageer op artikel:
PlayStation 5 zou oorspronkelijk nog groter worden
Sluiten