Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 8 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

PlayStation 5 officieel: Sony onthult naam, release en nieuwe informatie

De nieuwe PlayStation gaat de PlayStation 5 heten. Dit is door Jim Ryan, de president van SIEE, bekendgemaakt. Dat is natuurlijk iets dat in de lijn der verwachtingen lag, maar nu is het officieel naar buiten gebracht.

Naast dat nieuws is ook bekendgemaakt dat de PlayStation 5 eind 2020 gaat verschijnen. Sony zelf beschrijft het releasewindow als de Holiday van 2020. De voorganger van de spelcomputer kwam in november uit, wat een logische maand zou gaan zijn voor de nieuwe spelcomputer.

De PlayStation 5 naar 2020

Jim Ryan liet verder weten dat het in de lijn der verwachtingen lag dat de spelcomputer in die periode uit zou gaan komen, maar hij wilde er voor zorgen dat de fans het definitief zouden weten vanuit Sony zelf. Naast deze voor de hand liggende datum verwijst Sony ook naar een interview dat gehouden werd met Wired, waarin wat meer details over de spelcomputer bekend zijn gemaakt. Zo is het nog altijd mogelijk om je PlayStation 5-games vanaf een schijfje te spelen. De spelcomputer moet 4K Blu-ray discs aan kunnen en die discs moeten 100 GB aan data aan kunnen.

Daarnaast maakt de PlayStation 5 gebruik van ray tracing, waardoor lichteffecten er nog mooier uit komen te zien. Dat wordt gedaan op basis van de GPU en hoeft dus niet via software worden aangezet. Ook werd nogmaals benadrukt dat de spelcomputer gebruik maakt van SSD, maar daarbij heb je als gebruiker meer keuzevrijheid. Verschillende onderdelen van de game kunnen er los op worden geïnstalleerd. Als jij gelijk met de singleplayer wilt beginnen, dan installeer je dat eerst en installeer je vervolgens het multiplayer-component later.

Tot slot werd er nog gesproken over de nieuwe controller die geleverd wordt bij de PlayStation 5. Beelden zijn er nog niet, maar Sony wil er voor zorgen dat de controller je nog meer het gevoel geeft dat je een avontuur beleefd. Zo wordt de rumble technologie ingeruild voor de haptic technologie. Daarmee kun je verschillende soorten vibraties creëren. Een tackle in FIFA 21 voelt dan anders dan een crash wanneer je Gran Turismo 12 speelt. Ook worden de triggers aangepast, waardoor ontwikkelaars kunnen programmeren wat je voor elkaar krijgt wanneer je ze op een bepaalde manier indrukt. Op die manier moet het aanspannen van een boog weer een ander gevoel geven dan wanneer je de trekker in een shooter overhaalt.

The Last of Us 2
Tot aan de PS5 komt er nog genoeg uit, waaronder The Last of Us 2. (Afbeelding: PlayStation)

Tot aan de release van de PlayStation 5 zal er langzaam maar zeker meer naar buiten worden gebracht. Tegelijkertijd wil Sony ook laten weten dat er het aankomende jaar nog genoeg te doen is op de PlayStation 4, zoals je op onze overzichtspagina kunt lezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
PlayStation 5 officieel: Sony onthult naam, release en nieuwe informatie
Sluiten