Jelle van Es
Jelle van Es Games 18 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

De PlayStation 5 ondersteunt gelukkig wel Wifi 6

Dit najaar krijgen we met de Xbox Series X en de PlayStation 5 toegang tot de toekomst van spelcomputers. Maar daarbij vallen wat dingen tegen. Gelukkig ondersteunt de spelcomputer van Sony daarbij wel Wifi 6.

Want Wifi 6 was één van de dingen die ontbrak bij de Xbox Series X. Die spelcomputer maakt nog gebruik van de ietwat oudere standaarden, hoewel we al sinds 2019 routers kunnen kopen die van de nieuwe standaard gebruik maken.

PlayStation 5 wel Wifi 6

Uit de specificaties van de PlayStation 5, welke je hier volledig kunt lezen, is naar voren gekomen dat de spelcomputer op het gebied van netwerk de volgende Wifi-standaarden ondersteunt: 802.11 a/b/g/n/ac/ax. En met name 802.11 ax is interessant, want dat is dus de verbinding die we ook zijn gaan leren kennen als Wifi 6. Dat betekent dat wanneer je een router hebt die deze nieuwe standaard ondersteunt, je een veel betere verbinding hebt op je nieuwe spelcomputer.

PlayStation 5 PS5
De PlayStation 5 (Afbeelding: Sony)

Ikzelf heb zo’n Wifi 6-router al een tijdje in huis staan. Helaas zijn er tot nu toe nog maar weinig devices die er echt gebruik van maken. Toen ik echter een tijdje geleden een gaminglaptop kon testen die dat wel deed, downloadde ik Steam-games met een snelheid van 60 MB per seconde. Het is te hopen dat zoiets straks ook gaat werken met de PlayStation 5, hoewel het nog altijd beter is om hem direct op de kabel aan te sluiten voor de beste verbinding.

Ook andere mooie specs

In de rest van het overzicht zien we nog een aantal andere interessante elementen. Buiten Wifi 6 kent de PlayStation 5 bijvoorbeeld drie USB-porten. Aan de voorkant krijg je waarschijnlijk een USB Type-A port. Aan de achterkant vind je naast zo’n port, die Super-Speed USB 10Gbps ondersteunt, ook een USB Type-C port met Super-Speed USB 10Gbps. Dat is dan weer handig wanneer je een externe harde schijf aan de spelcomputer wil hangen. Tot slot maakt hij ook gebruik van Bluetooth 5.1. Wil je meer lezen over de spelcomputer? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De PlayStation 5 ondersteunt gelukkig wel Wifi 6
Sluiten