Mark Hofman
Mark Hofman Gaming 19 nov 2018

‘PlayStation 5 onthulling in 2019 en verschijnt in 2020’

Sony heeft bekend gemaakt dat PlayStation volgend jaar niet aanwezig gaat zijn op de E3. Dat is de eerste keer in het 24-jarige bestaan dat dit gebeurt. Daarnaast zien we dit jaar ook geen editie van de PlayStation Experience (PSX), waar dat de afgelopen drie jaar wel het geval was. Iets wat alles te maken heeft met de komst van de PlayStation 5. 

PlayStation 5 in 2019 en 2020

Vorige week maakte Sony bekend dat PlayStation niet aanwezig is op de E3 van 2019. Een grote shock voor de industrie, want dat is de eerste keer in de 24 jaar dat de console bestaat. Iets wat Reddit gebruiker RuthenicCookie kondigde dit een dag eerder aan dan Sony zelf. Een aardig betrouwbare bron die op dit moment met nieuwe informatie komt. Sony organiseert dit jaar namelijk ook geen PlayStation Experience (PSX) voor het eerst in drie jaar tijd. En dat heeft alles te maken met de nieuwe PlayStation 5.

Sony gaat, volgens RuthenicCookie, komend jaar al haar gloednieuwe console onthullen. Door de afwezigheid tijdens de E3 en geen PSX, kan de producent druk bezig zijn met iets groots. En dat groots moet dan wel de PlayStation 5 zijn, welke we dus volgend jaar eindelijk gaan zien. En een onthulling in 2019, dat betekend een release in 2020 als alles normaal verloopt.

PlayStation 5
Gaat de nieuwe PlayStation er zo uit zien?

Dat zou overigens ook verklaren waarom Sony in 2018 als een malle haar exclusives op de markt heeft geslingerd en ook geen nieuwe meer op de planning hebben staan. Er zijn namelijk al heel veel ontwikkelaars die de nieuwe console al in huis hebben voor de productie van nieuwe PS Only games. Kans dat volgend jaar dus wel een PlayStation Experience gehouden wordt, is heel erg groot.

Gelijk aan de PS4

En met dit nieuws zien we de tijdlijn van de PlayStation 4 onthulling zich herhalen. Halverwege 2013 dook de console voor het eerst op, om tijdens PSX later dat jaar volledig getoond te worden. Iets wat we volgend jaar ook zonder twijfel kunnen verwachten met de komst van de PlayStation 5. Halverwege het jaar een voorproefje, einde van het jaar de volledige onthulling.

Wanneer de tijdlijn dus exact hetzelfde loopt als de tijdlijn van de PlayStation 4, zien we de PS5 in 2020 verschijnen. Ergens rond het einde van het jaar zou de meeste realistische optie zijn. De huidige console verscheen op 15 november 2013, wat ervoor zou zorgen dat de PlayStation 5 in november 2020 verschijnt. Zeven jaar na de komst van de current-gen console. Een levenscyclus die we uitermate goed herkennen bij de console van Sony.

PS5

Benieuwd wat we graag willen zien in de PlayStation 5? Check dan onze roundup!

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
‘PlayStation 5 onthulling in 2019 en verschijnt in 2020’
Sluiten