‘PlayStation 5-onthulling vindt op 4 juni plaats’

Dit najaar verschijnt naast de Xbox Series X ook de PlayStation 5. Waar we van de eerste spelcomputer al hebben gezien hoe deze er uit komt te zien, daar weten we van de tweede enkel de technische specificaties en hoe de controller er uit ziet. Daar moet volgende maand een einde aan komen.

Want volgens de geruchten wordt op 4 juni een PlayStation 5-onthullingsevenement gehouden. Waarschijnlijk gaat het dan wel om een digitale versie, aangezien het reizen over de wereld op dit moment nog niet mogelijk is.

Het PlayStation 5-onthullingsevenement

Dat is althans hetgeen dat we mogen geloven van Jeff Grub. Deze beste man schrijft voor Venturebeat en liet op het forum van Resetera weten dat het onthullingsevenement voor de PlayStation 5 gepland staat op 4 juni. Nu is één bron eigenlijk geen bron te noemen, maar het zou wel goed passen bij de andere geruchten. Zo weten we al dat het Official PlayStation Magazine op 2 juni wat onthullingen gaat doen. Wellicht dat zij een tipje van de sluier mogen lichten, waarna Sony zelf op 4 juni de show steelt. Bovendien komt dit overeen met de oorspronkelijke verwachtingen. Voor de uitbrak van de crisis werd al duidelijk dat PlayStation niet aanwezig zou zijn op de E3-gamebeurs en zelf aan de vooravond daarvan een onthulling zou doen. Dit is een week voor die oorspronkelijke datum.

PlayStation 5 controller
PlayStation 5 controller (Afbeelding: PlayStation)

Daarnaast heeft Jeff Grub het in het verleden wel bij het juiste eind gehad wanneer het gaat om voorspellingen. Zo wist hij eerder al weten dat de Xbox Series X-games op 5 mei zouden worden onthuld (dat is overigens nu 7 mei) en liet hij lang weten dat er op een bepaald moment een Nintendo Direct zou worden gehouden. En dat bleek ook zo te zijn. Dus we willen wel ergens geloven dat de PlayStation 5 rond deze periode wordt onthuld. Hopelijk krijgen we dan ook gelijk wat games te zien. Meer lezen over de nieuwe spelcomputer van Sony? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
‘PlayStation 5-onthulling vindt op 4 juni plaats’
Sluiten