Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Games 11 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Kijk hier het PlayStation 5-event over de nieuwe games live

Het is eindelijk zover. Sony laat voor het eerst game-beelden zien van de PlayStation 5. Dat kun je live hier volgen.

Hoewel we al genoeg specificaties van de PlayStation 5 hebben gehoord, hebben we de theorie nog niet in praktijk gezien. Hoe gaan de games eruitzien en is het echt zoveel beter dan de PlayStation Pro? Hoewel we voor het echte antwoord pas moeten wachten totdat de console uit is, krijgen we vandaag een voorproefje. Sony laat voor het eerst PlayStation 5 games zien.

Wat gaan we tijdens het PlayStation 5-event zien?

Welke PlayStation-games we gaan zien in de live-stream heeft Sony nog goed geheim weten te houden. Toch gaan er allemaal geruchten. Spellen als Resident Evil 8, Demon’s Souls, Horizon Zero Dawn 2 en Ratchet and Clank 2 worden als launchtitels genoemd. PlayStation zelf zegt over de presentatie dat grote en kleine en nieuwe en bekende studio’s PlayStation 5-games gaan tonen. De presentatie duurt iets meer dan een uur en start om 22.00 uur Nederlandse tijd. Beelden van de console zelf laat Sony nog niet zien.

De geruchten over de prijs

Het is tot op heden nog onbekend hoe veel de PlayStation 5 gaat kosten. Toch gaan er al geruchten rond op het internet. Een van de meest opmerkelijke is die van een Twittergebruiker. Hij heeft al screenshots op de pagina van Amazon kunnen maken waar een prijs van 599 pond wordt genoemd. Dat is omgerekend zo’n 669 euro. Ook zouden er meerdere versies van de console uit gaan komen. Sony noch Amazon hebben het nieuws tot op heden bevestigd.

PlayStation versus Xbox

Microsoft houdt de prijs van PlayStation angstvallig in de gaten. Zij wil de prijs voor de Xbox Series X pas bekendmaken nadat Sony de PS5-prijs heeft onthuld. Het belooft een bijzondere concurrentiestrijd tussen de twee te worden. De consoles lijken niet heel veel van elkaar te verschillen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Kijk hier het PlayStation 5-event over de nieuwe games live
Sluiten