Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Culture 23 okt 2018

PlayStation 5: Sony vraagt patent aan voor PSVR 2.0

Sony komt met een revolutionaire manier van Virtual Reality gaming. Dit wordt duidelijk doordat een patent aanvraag van het bedrijf is uitgelekt. Het gaat om een nieuw hoofd-gebonden display met de mogelijkheid om bewegingen, tot aan de vingertoppen, vast te leggen. Sony lijkt druk bezig te zijn met PSVR 2.0 voor de PlayStation 5. 

Revolutionaire Virtual Reality

De productie van de PlayStation 5 lijkt steeds meer vorm te krijgen. Kort geleden liet de CEO van het bedrijf weten dat het noodzakelijk is dat er een nieuwe console komt. Vlak daarna vlogen, ondanks dat hij het niet officieel wilde bevestigen, de vacatures de deur uit. Ook Infinity Ward en Bethesda kwamen met hints over de next-gen console. Tel dit op bij het feit dat er nu een patent aanvraag is gelekt en je weet genoeg. De PlayStation 5 gaat er komen.

Die patent aanvraag gaat overigens niet zo zeer over de console zelf. Het heeft alles te maken met, wat lijkt, PlayStation VR 2.0. Het gaat, zoals de aanvraag luidt, over een ‘Gaming Device With Rotatably Placed Camera’s’. Dit zou betekenen dat Virtual Reality op de PlayStation 5 nog accurater gaat worden dan op de PlayStation 4. Het lijkt erop dat Sony dit wil bereiken met twee armbanden. Deze kunnen niet alleen de bewegingen van je hand, maar ook van je vingers detecteren. Een methode die, als hij slaagt, revolutionair te noemen is.

PlayStation 5
Gaat de nieuwe PlayStation er zo uit zien?

Eerder vertelde CEO Kenichiro Yoshida tegenover The Independent dat VR nog in de kinderschoenen staat. Er is nog veel te winnen op dat gebied en dat zijn we zeker met hem eens. Met de features die de aanvraag met zich meebrengt, zijn de eerste stappen daarvoor al gezet. Op dit moment maakt de camera voor de tv verbinding door de lichten op de headset, controller en de PlayStation move. Die laatste is een technologie die met de armbanden kan verdwijnen. En daar zitten veel mensen op te wachten.

Sony’s PlayStation 5

De geruchten rondom de nieuwe console van Sony vliegen als warme broodjes over de toonbank. Eerder dit jaar hoopte we de PlayStation 5 al op de E3 te zien, maar dat ging helaas niet door. Later kwam Yoshida met het bericht dat Sony een nieuwe console noodzakelijk vindt. Echter wilde het bedrijf de komst ervan niet officieel bevestigen. Gelukkig kwamen we niet veel later verschillende vacatures van Sony tegen op LinkedIn waarin mensen gezocht werden voor een “next-gen console”.

Sony Playstation 5

De twijfel of de PlayStation 5 er gaat komen is al lang en breed de deur uit. Echter wil dit niet zeggen dat er geen vraagstukken over zijn. Hoeveel gaat hij kosten, wanneer verschijnt hij en wat heeft hij te bieden? Vragen die nog niet beantwoord kunnen worden, maar waarvan we wel onze hoop hebben uitgesproken. Deze features willen we allemaal zien bij de nieuwe PlayStation 5.

Reageer op artikel:
PlayStation 5: Sony vraagt patent aan voor PSVR 2.0
Sluiten