Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 27 nov 2020

PlayStation 5-resellers hebben geen spijt van hun acties

De PlayStation 5 is op dit moment eigenlijk nergens te koop. Enerzijds komt dat doordat de vraag hoger was dan het aanbod, maar anderzijds zijn er ook verschillende partijen die zelf grote voorraden hebben opgekocht om daarna weer te verkopen.

Deze PlayStation 5-resellers of scalpers zorgen er voor dat de prijzen op websites als eBay flink omhoog zijn gegaan. Nu heeft Business Insider heeft gesproken met een groep genaamd CrepChiefNotify. En die hebben geen spijt van hun actie.

PlayStation 5-resellers praten acties goed

CrepChiefNotify zou een groep zijn die bestaan uit 12 werknemers. Je kunt als klant daar een abonnement opnemen en vervolgens is het voor deelnemers mogelijk om bepaalde producten makkelijk te kopen. Over het algemeen ging het daarbij om speciale sneakers of kleding, maar met de lancering van de PlayStation 5 werden daar de pijlen opgericht. Uiteindelijk was het de groep in het Verenigd Koninkrijk gelukt om 2472 exemplaren te bemachtigen. Deze zijn uiteindelijk weer doorverkocht, wat de gebruikers een gezamenlijke winst van zo’n twee miljoen Britse pond zou hebben opgeleverd.

PlayStation 5 resellers
Geen spijt bij de scalpers

En de woordvoerder van CrepChiefNotify praat dat goed door te stellen dat door deze actie het voor de deelnemers mogelijk is om eten in het huishouden te brengen, kerstcadeaus te kopen voor de kinderen en de verschillende rekeningen te betalen. Daarbij zou de groep overigens niet gebruik maken van bots, wat door anderen was gesuggereerd. Dat geeft ook weer een beetje hoop voor de toekomst. Want het is nogal lastig om een PlayStation 5 te scoren wanneer je moet vechten tegen computers. Maar als het gewoon andere consumenten zijn, dan heb je net wat meer mogelijkheden tot je beschikking.

Nieuwe voorraad laat nog op zich wachten

De grote vraag is nu natuurlijk wanneer die nieuwe voorraad er gaat komen. De verwachting is dat je ergens begin december wellicht je slag kunt slaan en dan na kerst de PlayStation 5 in huis hebt. Wil je meer lezen over die nieuwe spelcomputer? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
PlayStation 5-resellers hebben geen spijt van hun acties
Sluiten