Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Gaming 17 okt 2018

PlayStation 5 een feit: Sony zoekt mensen voor campagne

De PlayStation 5 is toch echt een feit. Ondanks dat Sony eerder liet weten dat een nieuwe console noodzakelijk is, wilde ze de komst ervan nog niet officieel bevestigen. Echter verschijnt er nu een vacature op LinkedIn van de producent. Ze zijn opzoek naar een Senior Product Manager voor de next-gen console. De eerste stappen worden dus gezet.

Sony zoekt mensen

De geruchten gingen al rond, Sony vertelde er zelf over en nu staat er een vacature online. We kunnen met gemak zeggen dat de PlayStation 5 er hoe dan ook gaat komen. Of deze console ook echt die naam krijgt weten we niet. Wel weten we dat Sony druk op zoek is naar een Senior Product Manager die de verantwoordelijk gaat worden voor de projectplanning van de PlayStation 5-campagne. Terwijl Sony-CEO Kenichiro Yoshida vorige week niet officieel wilde bevestigen dat de console ook echt kwam, liet hij wel weten dat het noodzakelijk is. Met de vacature laat Sony zien dat de eerste stappen toch echt serieus genomen worden.

Vacature PlayStation 5

Maar dat is niet het enige wat Sony naar buiten heeft gebracht. Deze vacature verscheen snel op ResetEra waar vrij snel ook een tweede vacature van LinkedIn opdook. Het gaat om de functie van Senior Software Engineer die keihard gaat werken aan de next-gen console. De functie wordt omschreven als ‘het designen en ontwikkelen van een intelligence platform die centraal staat bij de next-gen gebruikers gerichte features’. Hierbij zal de persoon zich voornamelijk richten op de performance en verloop van de operatie. Sony maakt er dus echt werk van.

PlayStation 5

Het afgelopen jaar is de PlayStation 5 een veelbesproken onderwerp geweest in het gaming-landschap. Sommige mensen hoopte een eerste blik op te kunnen vangen tijdens de E3 van dit jaar. Echter weten we allemaal inmiddels dat dit niet gebeurt is. Wel lekte er enige details en kwam Sony’s CEO vorige week met het bericht dat de producent er zeker mee aan de slag wil. De opvolger van de PlayStation 4 gaat er komen, maar wanneer is toch echt nog de vraag.

PlayStation 5
Gaat de nieuwe PlayStation er zo uit zien?

Benieuwd wat wij willen zien op de nieuwe console van Sony? Check dan zeker dit artikel!

Reageer op artikel:
PlayStation 5 een feit: Sony zoekt mensen voor campagne
Sluiten