Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Gaming 29 nov 2018

PlayStation 5: zo kan Sony’s nieuwe console eruit komen te zien

Hoe, wat, waar en wanneer weten we allemaal nog niet, maar de PlayStation 5: die komt er! Geruchten zijn de afgelopen maanden omgezet tot werkelijkheid en de nieuwe console van Sony zal volgend jaar onthuld gaan worden. Maar terwijl we inmiddels weten dat hij er gaat komen, weten we verder nog heel weinig. Al hebben we door dit conceptdesign een aardig idee gekregen over het uiterlijk van het apparaat. 

Conceptdesign voor PlayStation 5

Op een betrouwbare, Russische, website zijn gisteren beelden gelekt van de gloednieuwe PlayStation 5. De afbeeldingen lijken bijzonder echt te zijn en geven een goed beeld van hoe de console eruit komt te zien. Althans, daar leek het even op. Berichten over de echtheid van de foto’s brachten veel mensen aan het twijfelen en inmiddels lijkt dat terecht te zijn. De foto’s zijn niet echt, maar geven ons wel enige verbeelding over het uiterlijk van de console. Een idee die, door middel van een conceptdesign, iets meer vorm heeft gekregen.

De mensen van LetsGoDigital hebben, in samenwerking met het Bonami SpelComputer Museum, een aantal render ontworpen naar aanleiding van de foto’s. Hierdoor krijgt de mysterieuze PlayStation 5 iets meer vorm. Zoals te zien is op het conceptdesign heeft de PlayStation een vierkante vorm gekregen. Hierdoor lijkt de console, op het eerste gezicht, een stukje dikker te zijn dan de huidige PlayStation 4. Wel krijgen we het idee dat je de console, zoals bij de PlayStation 2, gewoon rechtop kan zetten. Een grote strip met LED verlichting scheidt de glimmende en matte zwarte afwerking van elkaar.

PS5

Ondanks het feit dat de foto’s van de website, waarop het design gebaseerd is, dus niet echt zijn. Het is niet zeker of de console er zo uit komt te zien. Maar we moeten er wel bij vermelden dat dit de meeste realistische versie is, die we tot nu toe gezien hebben.

PlayStation 5 in 2019

Wanneer de PlayStation 5 precies uitkomt is niet bekend, maar dat we in 2019 een eerste glimp op gaan vangen staat vast. Sony heeft aangekondigd dat het PSX event, welke al drie jaar op rij gehouden wordt, dit jaar niet plaats gaat vinden. Daarnaast komt PlayStation niet naar de E3 van 2019, wat voor het eerst sinds haar bestaan het geval is. Dat heeft letterlijk maar een ding te betekenen: Sony heeft volgend jaar wat groots te delen met de wereld. Onze gok? De PlayStation 5 wordt aangekondigd!

PlayStation 5 conceptdesign

Benieuwd naar wat we graag willen zien in de console? Check dan zeker ons artikel!

LetsGoDigital

Reageer op artikel:
PlayStation 5: zo kan Sony’s nieuwe console eruit komen te zien
Sluiten