Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 21 mei 2019

PlayStation 5 een verbetering? Sony toont eerste detail!

We weten inmiddels al een tijdje dat Sony werkt aan de PlayStation 5. Hoewel hij nog niet zo genoemd wordt, ligt dat wel voor de hand. Tijdens de eerste kennismaking werd er gesproken over de verschillende mogelijkheden van de PS5. Toen werd onder andere aan de hand van de game Spider-Man getoond hoeveel de laadtijden verschillen. Op dat moment moesten we de schrijver die het stuk had geschreven geloven op zijn woord. Inmiddels zijn we een paar weken verder en heeft Sony tijdens een evenement nu een simpele video getoond die het verschil in laadtijden moet aantonen.

De laadtijden van de PlayStation 5

In de demonstratie, die gehouden wordt in Japan, zien we eerst hoe lang het duurt voordat op de PS4 Pro een bepaald stuk wordt ingeladen. Dat duurt uiteindelijk iets meer dan acht seconden, een tijd waar we inmiddels wel gewend aan zijn. Vervolgens wordt hetzelfde stuk ingeladen op de PS5 en duurt datzelfde stuk minder dan een seconde. Op die manier zouden de laadtijden zo goed als afwezig moeten zijn.

Daarbij moet ik dan wel gelijk de kanttekening maken dat het hier om een PlayStation 4-spel gaat. De kans is groot dat wanneer het om games gaat die daadwerkelijk zijn ontwikkeld voor de PS5, dat daar meer kracht voor nodig is en dat weer ten koste zou gaan van de laadtijden.

Ook wordt er in de video een tweede demonstratie gegeven. Deze keer zien we hoe de game het doet wanneer je snel door de wereld heen gaat. Op de PlayStation 4 heeft de game hier en daar de tijd nodig om de rest van de wereld in te laden, terwijl de PS5 soepel doorloopt.

We verwachten de PS5 pas eind 2020 op de markt, waardoor je voorlopig dus nog van je PS4 kunt genieten.

Reageer op artikel:
PlayStation 5 een verbetering? Sony toont eerste detail!
Sluiten